Георги Андонов лобира пред министър Вучков за два пълни щата в "Паспортна служба" в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Щатовете на двете служителки в „Паспортна служба” - Гоце Делчев от половин да бъдат трансформирани в пълни, ще настоява пред вътрешния министър Веселин Вучков депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

Разкриването на два пълни щата в звеното е наложително заради огромния обем на работа, големия регион от 4 общини и 72 села, за които отговарят двете служителки от "Паспортна служба".

Целта е по-адекватно и бързо обслужване. Така ще се спести времето на хората, които в момента се редят на дълги опашки за издаване или смяна на личните документи.

Въпросът е бил поставен от граждани в приемната на народния представител Георги Андонов този понеделник, въпреки че проблемът датира от години и неведнъж са правени опити за решаването му.

"Надявам се министър Вучков да отговори положително на искането ми за разкриване на два пълни щата в "Паспортна служба" - Гоце Делчев за подобряване естеството на работа и обслужването на населението", коментира Андонов.

Той допълни, че разчита на разбиране от страна на силовия министър след като му бъде представена фактическата ситуация.

В момента двете жени, които обслужват целия Гоцеделчевски регион, са назначени на половин щат и работят по половин ден всяка, като много пъти заради дългите опашки от чакащи хора им се налага да работят и допълнително.

Работата във въпросната служба е пренатоварена и изисква поне двама служители да са на разположение през целия ден, или с 8-часов работен ден, категоричен е неврокопският депутат.

На приемната на Андонов възрастни и самотни хора от Гоце Делчев са поискали включване в транспортната схема на градския транспорт специален превоз или спирка в непосредствена близост до големите търговски вериги, които са извън града и до тях може да се стигне единствено с такси или личен превоз, с какъвто повечето пенсионери не разполагат.

Да обсъди поставеното искане със съответната общинска служба и общинските съветници от ГЕРБ, се ангажира народният представител.

В приемната Андонов е бил сезиран и за изсичане на десетки дървета по улиците в Гоце Делчев. Местни жители са потърсили отговор на въпроса дали изсичането на всичките дръвчета в града се налага заради течащите в момента строително-ремонтни дейности на голяма част от улиците, или е проявено самоволие. Хората са настояли за проверка от страна на общинските съветници и депутата от ГЕРБ.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Фред16:27 - 19.11.2014
Я ба да ба дуууууууууууууууу!!!!!!!!
12315:23 - 19.11.2014
Г-н Гошо да върне г-н Тошо /Гюрата/ та да лапка,че паспорти не се ядат
г-н Гошо10:08 - 19.11.2014
Кадруваме, а Гоше ;) Значи първо Гошето ще издейства пълни щатове, след това ще бие шута на сегашните служителки и ще назначи своите хора. Сефте.
хахаха10:03 - 19.11.2014
Правният "корифей" на герб Богданова, как се е облещила, направо кърти :)))

FACEBOOK

//