Поне 22-ма души са убити при стрелби в щата Мейн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Извършителят не е задържан

Най-малко 22-ма души са убити и 50-60 ранени при масова стрелба в Луистън , втория по големина град  в щата Мейн, след като мъж е открил огън, съобщава БНР.

Мъжът е открил огън в зала за боулинг и  ресторант.  Броят на пострадалите все още не  е окончателен, тъй като болниците остават блокирани.

Извършителят  не е задържан все още. От офиса на шерифа на окръг Андроскогин има публикувани две снимки на заподозрения на страницата във Facebook, които показват въоръжен мъж, влизащ в заведение с оръжие. От полицията смятат,че са разпознали кой е  предполагаемият  стрелец, знае се за него ,че е с криминално минало, но не се знае какви са мотивите за действията му.

Говорител на Министерството на обществената безопасност на  щата Мейн призовава  жителите да останат в домовете си със заключени врати, а от полицията настояват хората да стоят далече от улиците, за да не създават пречки на органите на реда.

За създалата се ситуация са информирани губернаторкара Джанет Милс, а от Белия дом казват, че е информиран и президентът Джо Байдън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//