Джаз фестивалът в Банско приключи с прекрасна музика и много настроение

Най-известната шапкарка, ковачно шоу и базар бяха малка част от програмата

Кметът на община Банско Георги Икономов и създателят на International Jazz Festival Bansko - д-р Емил Илиев, закриха двадесет и второто му издание, проведено от шести до десети август.

Икономов благодари пред хилядите меломани за усилията на общината, организаторите, изпълнителите и на първо място на публиката, че този фестивал живее и се разраства всяка следваща година. Увери, че Банско винаги ще подкрепя този музикален форум, признат вече в целия свят, като най-големият на Балканите. Поканен за пети път и влюбен в Банско, Тони Момрел от "Инкогнито", сложи точката за тази година и подари на публиката невероятен концерт и част от сърцето си.

Джаз фестивалът в Банско тази година предложи и множество други изненади за всички гости на града. Изключително богата съпътстваща програма разнообрази турситите.

Културните вечери, провеждащи се пред Посетителския информационен център показаха богатото фолклорно наследство, което не е спирало да живее в града. Базарът от български стоки пък допълни картината и даде възможност хората да напазаруват красиви дрехи, козметика, мед и напитки. В центъра на града в рамките на седмица живя и арт базарът, в който измаше изобилие от ръчно направени стоки – бижута, свещи, съдове и сувенири. Сред дошлите майстори беше и най-известната шапкарка в България – украйнката Ирина Сардева, която е собственик и на Къщата на шапките в София.

Пред църквата пък множество се събра и наблюдава ковачното международно шоу на братя Сарафови, които бяха поканили най-известните ковачи от Украйна и Русия да покажат уменията си пред хората.

Общината получи изработения камертон и пиано от желязо, които ковачите в продължение на дни майсториха пред зрителите.

Да не забравяме и изложбите, въплътили различни стилове и вкусове, които се радваха на много посетители.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK