Чистка на криминалисти в РУ-Гоце Делчев

Георги Крънчев, снимка: Infomreja.bg

Офицерът и отличен криминалист Петър Пелтеков, който е и началник на „Криминална  полиция" в Районното управление в Гоце Делчев, е бил уволнен преди два дни, а днес е бил освободен от длъжност и първият му братовчед, Костадин Крънчев, който също е криминалист в същия отдел на гоцеделчевската полиция.

Официалната версия за уволнението и на двамата служители на МВР е, че са били в близки роднински отношения и че двамата не били подали навреме декларации за конфликт на интереси.

Проверка е установила, че Петър Пелтеков в качеството си на началник на „Криминална полиция“ в РУ-Гоце Делчев, не е участвал в назначението на първия си братовчед Георги Крънчев, но въпреки това е бил отстранен от длъжност.

Слуховете около уволненията на известните и кадърни криминалисти са, че дисциплинарното уволнение на Пелтеков е станало след подаден сигнал преди време от станалия скандално известен вчера прокурор Костадин Сулев за йерархична зависимост и вътрешна сигурност.

Чистката на двамата офицери от Криминална в Гоце Делчев предизвика недоволства и разнопосочни коментари от страна на колетите им. Факт е обаче, че двете уволнения буквално съсипаха и двете фамилии.

Родителите на единия от уволнените униформени са на антидепресанти, в шок е и другото семейство.

Стресът сред полицейския състав в РУ-Гоце Делчев, е голям. Неврокопчани са лаконични в коментарите си, като някои се престрашават да коментират с няколко думи само „Уволняват добрите, оставят лошите“.

Конфликтът в РУ-Гоце Делчев, ескалира с уволнения след като той тлееше от години. Полицаите там са разделени на групировки от години. Едната от тях е била "тешовска" с протежета, назначени от ген. Богомил Янев, от която е започнала настоящата чистка, подхвърлиха под сурдинка версията запознати.

Както ИНФОМРЕЖА писа, главният прокурор Сотир Цацаров поиска Сулев да бъде отстранен от заеманата от него длъжност прокурор в Софийска районна прокуратура до приключване на воденото срещу него наказателно производство.

Той е обвинен във сводничество и за кражба на електроенергия от тузарския му апартамент в София, закупен от Сулев за близо 150 000 лева. Главният прокурор Сотир Цацаров вчера внесе в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искането за отстраняването на Сулев.

От днес Сулев е разследван и за корупция.

Костадин Сулев е прокурор от 2009 г., а преди това е бил разследващ полицай в РУ-Гоце Делчев.

Потърпевши от Гоце Делчев и региона, които твърдят, че са били рекетирани, изнудвани, тероризирани и притискани от прокурор Сулев, признаха пред  ИНФОМРЕЖА, че вече пишат молби до главния прокурор Сотир Цацаров с готовност да дадат показания и да свидетелстват срещу прокурора.

 

КОМЕНТАРИ

Чука23:47 - 12.07.2018
Майка ви да еба и утрепките долни .. сега сте станали по - ниски от тревата , иначе преди се правехте на вървели .. да умрете мръсни кучета
Isnsj23:45 - 12.07.2018
Вижте само какви глави .. визуално не им утива на тези утрепки да представляват закона . Некадърници да ми ядът кура сега
Ченгето17:24 - 12.10.2017
За да си началник се иска топки, които Пелтека няма. Началник на криминална е играч, придобил умения и навици в процеса на изграждане и оформяне като професионалист. Такива неща при Пепи несъществуват. Началник на криминална трябва да поема и ангажименти, включително и политически, при Пелтеков няма шанс, просто е една кадрова грешка.
Маратона14:59 - 11.10.2017
Петре и да жалиш няма как да станат нещата бате. Има етичен кодекс, има ЗМВР, има ЗДС и отделно наредби и укази регламентиращи нормите и поведението в МВР!!!... Пътник си от всякъде!!! Като оперативен бе мишка, като началник бе въздух под налягане, а и никъде те нямаше в нормата на полицай. Батенце захапа дръвцето от лакомия. Никой не те уважаваше защото всички знаеха какво представляваш и как те бутаха нагоре. Пепи с тези две ляви ръце ми се реве и смей как ще се оправяш в живота. Аре батка дерзай ...
РУ Гоце12:30 - 11.10.2017
Ха, и двамата са карикатури от трагикомична постановка на сълза и смях. Какви колеги, какви филми. Цялото районно им гледа идиотщините на това Тешовско котило — Мама, татко, бтатчедите и аз. В управлението ги отглеждаха като писани яйца. Който им отряза кратуните Евалата. Двамата клоуни бяха всичко друго, но не и полицай!!!... Тези двамата и избягалият в граничното никой не ги уважаваше в РУ Гоце Делчев!!!
Камбито09:27 - 11.10.2017
И двамата не стават за нищо, претенции големи, качества нулеви. Пълни хрантутници лежащи на връзките си от време оно. Най-интересен е факта, че на единия шурея е фактор в София с големи контакти и позиции. Както го наричат сивия кардинал, като си идва в Гоце е в пълна сянка, абсолютен играч и тарикат по думи и от едните и от другите... Същия ни най-малко си мръдна пръста.
агент77705:50 - 08.10.2017
журналистите да проверят дело в РС. Г.ДЕЛЧЕВ № 070/10г., също така и постановление на пр/р ,,СУЛЕВ''№ 930/25.03.11г. на рп г делчев за отказ да се образува дело срещу малограмотния кмет на плетена ,,агент'' ЛЕНКО за нанесени щети на екосистемите от незаконни сечи и незаконен добив на гнайсо-шисти- оттук ще разберете кой уреди сулев във софийска градска прокуратура ,,АГЕНТ-ЛЕНКО'' чрез групировката,,ТИМ'' и нейния представител за района е един шибан,,МАЛЙО'' ,,МУТИШКИН-МАЛЙО'' който няма да стигне далеч повярвайте ми. та този ,,СУЛЙО'' е във големите лайна още от постъпване на работа,голям го вади този лайнйо.
ф《<○●>》ф03:17 - 07.10.2017
....
Belqzania17:55 - 06.10.2017
Da si karat ,tir4eto po evropa i da sa traikat
Al11:47 - 06.10.2017
Da gi nema shtot sa praqt na golemi biqchi kato razpitvat putiovci
Ivan08:30 - 06.10.2017
Идвамата са мръсници и некадърници замесени са във 101 схеми и си правят каквтото искакт.Даже и затвор им трябва!
kiro22:19 - 05.10.2017
da gi nqma stiga sa gruhtqli nad darjavnata kopanka
ПОКАЖИ ОЩЕ -8 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...