Чистка на криминалисти в РУ-Гоце Делчев

Георги Крънчев, снимка: Infomreja.bg

Офицерът и отличен криминалист Петър Пелтеков, който е и началник на „Криминална  полиция" в Районното управление в Гоце Делчев, е бил уволнен преди два дни, а днес е бил освободен от длъжност и първият му братовчед, Костадин Крънчев, който също е криминалист в същия отдел на гоцеделчевската полиция.

Официалната версия за уволнението и на двамата служители на МВР е, че са били в близки роднински отношения и че двамата не били подали навреме декларации за конфликт на интереси.

Проверка е установила, че Петър Пелтеков в качеството си на началник на „Криминална полиция“ в РУ-Гоце Делчев, не е участвал в назначението на първия си братовчед Георги Крънчев, но въпреки това е бил отстранен от длъжност.

Слуховете около уволненията на известните и кадърни криминалисти са, че дисциплинарното уволнение на Пелтеков е станало след подаден сигнал преди време от станалия скандално известен вчера прокурор Костадин Сулев за йерархична зависимост и вътрешна сигурност.

Чистката на двамата офицери от Криминална в Гоце Делчев предизвика недоволства и разнопосочни коментари от страна на колетите им. Факт е обаче, че двете уволнения буквално съсипаха и двете фамилии.

Родителите на единия от уволнените униформени са на антидепресанти, в шок е и другото семейство.

Стресът сред полицейския състав в РУ-Гоце Делчев, е голям. Неврокопчани са лаконични в коментарите си, като някои се престрашават да коментират с няколко думи само „Уволняват добрите, оставят лошите“.

Конфликтът в РУ-Гоце Делчев, ескалира с уволнения след като той тлееше от години. Полицаите там са разделени на групировки от години. Едната от тях е била "тешовска" с протежета, назначени от ген. Богомил Янев, от която е започнала настоящата чистка, подхвърлиха под сурдинка версията запознати.

Както ИНФОМРЕЖА писа, главният прокурор Сотир Цацаров поиска Сулев да бъде отстранен от заеманата от него длъжност прокурор в Софийска районна прокуратура до приключване на воденото срещу него наказателно производство.

Той е обвинен във сводничество и за кражба на електроенергия от тузарския му апартамент в София, закупен от Сулев за близо 150 000 лева. Главният прокурор Сотир Цацаров вчера внесе в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искането за отстраняването на Сулев.

От днес Сулев е разследван и за корупция.

Костадин Сулев е прокурор от 2009 г., а преди това е бил разследващ полицай в РУ-Гоце Делчев.

Потърпевши от Гоце Делчев и региона, които твърдят, че са били рекетирани, изнудвани, тероризирани и притискани от прокурор Сулев, признаха пред  ИНФОМРЕЖА, че вече пишат молби до главния прокурор Сотир Цацаров с готовност да дадат показания и да свидетелстват срещу прокурора.

 

КОМЕНТАРИ

Чука23:47 - 12.07.2018
Майка ви да еба и утрепките долни .. сега сте станали по - ниски от тревата , иначе преди се правехте на вървели .. да умрете мръсни кучета
Isnsj23:45 - 12.07.2018
Вижте само какви глави .. визуално не им утива на тези утрепки да представляват закона . Некадърници да ми ядът кура сега
Ченгето17:24 - 12.10.2017
За да си началник се иска топки, които Пелтека няма. Началник на криминална е играч, придобил умения и навици в процеса на изграждане и оформяне като професионалист. Такива неща при Пепи несъществуват. Началник на криминална трябва да поема и ангажименти, включително и политически, при Пелтеков няма шанс, просто е една кадрова грешка.
Маратона14:59 - 11.10.2017
Петре и да жалиш няма как да станат нещата бате. Има етичен кодекс, има ЗМВР, има ЗДС и отделно наредби и укази регламентиращи нормите и поведението в МВР!!!... Пътник си от всякъде!!! Като оперативен бе мишка, като началник бе въздух под налягане, а и никъде те нямаше в нормата на полицай. Батенце захапа дръвцето от лакомия. Никой не те уважаваше защото всички знаеха какво представляваш и как те бутаха нагоре. Пепи с тези две ляви ръце ми се реве и смей как ще се оправяш в живота. Аре батка дерзай ...

FACEBOOK