Цацаров иска да уволни военен следовател, бил букмейкър

Снимка: Infomreja.bg, архив

Главният прокурор г-н Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, заради осъществявана от него възмездна  букмейкърска дейност, несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт.

Искането се основава на информация, събрана при извършена от Военно – апелативна прокуратура проверка.

Установено е, че след успешно завършено обучение за букмейкър, след 27.04.2018г. и към настоящия момент майор Георги Петров работи като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в бекмейкърски пункт на „Евробет“ ООД. Военният следовател Петров извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на „Евробет“ООД и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5 % от брутната сума по направените залози.

Установено е също, че майор Петров е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал от името на „Евробет“ ООД и билети за моменталната лотарийна игра „Лотария България“ срещу месечно възнаграждение  в размер на 6 % от стойността на продадените лотарийни билети.

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява Прокурорската колегия на ВСС да вземе решение за освобождаването на майор Георги Петров му от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, тъй като осъществяваната от него възмездна букмейкърска дейност е несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт, съгласно чл. 195, ал.1 т.4 от Закона за съдебната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK