Уволнението на Ива Митева е незаконно, постанови съдът

Снимка: БГНЕС

Решението на съда подлежи на обжалване

Уволнението на Ива Митева като началник на дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС” в Народното събрание е незаконно. Това реши Административният съд в София. Настоящият председател на парламента – Росен Желязков, който уволни Митева, трябва да й заплати 1210 лева разноски, уточняват от съда, цитирани от „Фокус”. . 

Ива Митева беше уволнена на 10 октомври 2023 година, когато от парламента съобщиха, че е извършена промяна в структурата на администрацията на Народното събрание и дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" е закрита, а длъжността директор съответно е съкратена. Тогава Митева определи отстраняването си като политическа репресия и обяви, че ще обжалва уволнението си.

Припомняме, през 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше втора и първа политическа сила. След отпадането на ИТН от парламента след вота на 2 октомври 2022 г. тя напусна "Има такъв народ" и се яви на изборите с коалицията "Заедно" заедно с бившия си колега от ИТН Любомир Каримански. След като формацията не успя да премине парламентарния праг, Ива Митева се върна на стария си пост като директор на дирекцията в парламента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK