Благоевград е първенец в програмата за саниране

снимки: infomreja.bg

Благоевград е първенец в националната програма за саниране на многофамилни жилища. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след среща с кмета отличник Атанас Камбитов и областния управител Бисер Михайлов.

"Бях приятно изненадана от кмета, който не само е създал нужната организация, но дори вече има сключени договори и готови енергийни обследвания на сгради, а това са стъпки, които изискват време и подготовка", изказа задоволството си от работата по енергийната програма в областния център министър Павлова. 

"Вече имаме три подписани споразумения. До момента в общината са подадени 23 заявления, други 24 се обработват. До десетина дни се надявам да имаме готовност за договори с общо 60 жилищни сгради", похвали се и градоначалникът.

Той опроверга твърденията за рязко завишаване на данъчната оценка и на налозите след санирането на блоковете. "За един апартамент от 75 квадратни метра увеличението ще бъде с едва 1,57 лева", изчисли той.

Първите три сгради, които ще бъдат санирани по програмата в Благоевград, са в ж.к. "Ален мак", в района на "Лирата" и на входа на квартал "Запад".

Министър Павлова бе категорична, че интересът на хората към програмата е огромен, което означава, че тя е напипала пулса на нуждите на обществото.

По-късно тя разясни програмата пред жители и домоуправители в зала "22 септември".

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ГРОБ14:49 - 17.02.2015
Много точно, мачлетата при Гроб винаги са уредени, нали трябва да се разплатят с гласоносещите бизнесмени.
Да направим сметка!14:22 - 09.02.2015
Дата на постановлението - 02.02.2015 г. Законов срок за провеждане на учредително събрание - най-рано на 10.02.2014 г. Регистрация (7 дневен срок, но да кажем веднага) - 11.02.2014 г. Вземане на Булстат - срок 1 месец............ и т. н. сметките нещо не излизат!!! или става въпрос за уреден мач?
grw15:51 - 06.02.2015
тоя как е ококорил крадливите очички. дано паскалев се кандидатира тук а не в софия... дай боже
w.w.w.15:48 - 06.02.2015
Каквото и да правите тук си остава Циганска държава.

FACEBOOK

//