АБВ подрепя Мая Манолова за кмет на София, Ивайло Калфин ще води листата

Снимка: АБВ

Лидерът на АБВ, Румен Петков, апелира всички леви и центристки сили да подкрепят Мая Манолова

Ивайло Калфин е водачът на листата за общински съветници на АБВ за местните избори в  София. Решението е взето след проведена градска конференция на партийната организация на АБВ- София. Освен това от АБВ обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на Мая Манолова с ясното съзнание, че не е най-доброто за партийния им интерес, но полезно за София.

Лидерът на АБВ Румен Петков апелира всички леви и центристки сили да подкрепят Мая Манолова. Той посочи, че София се нуждае от друга атмосфера, от друг стил на управление. Той коментира, че подкрепата за Мая Манолова е стремеж да се даде нужната на София атмосфера.

"Високо ценя усилията, които полага г-жа Фандъкова. Нашата кампания не е срещу, нашата кампания е за столицата", допълни още Петков. Той посочи, че Столична община не трябва да е поделение на Министерски съвет. Той подчерта също, че АБВ винаги са работили за, а не срещу и изрази надежда жителите на столицата ще го разберат.

Румен Петков изрази убедеността си, че най-силният водач на листа ще го има ПП АБВ в лицето на Ивайло Калфин. "Основната цел, публичност, достъпност, ежедневна работа с гражданите са неща, които сега за съжаление са много встрани от дейността на съветниците и на администрацията“, посочи Петков.

Именно публичните финанси, прозрачността, средата на движение и обслужването на гражданите ще са сред моите приоритети в столицата ще бъдат приоритетите на Ивайло Калфин в надпреварата за местния вот.

От своя страна водачът на листата на ПП АБВ за членове на местния парламент в Ивайло Калфин. Той обяви, че влиза в надпреварата много мотивиран.

"Като цяло начинът, по който изглежда столицата ни не е това, в което бихме искали да живеем. Има нужда от абсолютно различен начин на управление на София. За това целия ми опит, който съм натрупал в друг вид изборни органи и опитът, който имам в България и по света, мисля, че би бил полезен, за да предложи работещи модели", допълни още Калфин.

Решенията на градската конференция на АБВ – София обобщи заместник-председателят на партията в столицата Пламена Заячка.

„АБВ се явява със самостоятелна силна листа. Това са втори местни избори, в които АБВ участва. На предните бяхме четвърта сила в София. Тази година отново имаме нови хора, силни хора, мотивирани хора. Имаме намерение за силен резултат, не по-малко от предните години. АБВ работи последователно по проблемите на София, в местния парламент", заяви още Заячка.

Тя припомни, че АБВ се обявява против застрояването, в подкрепа на по-добрата инфраструктура. "Вярваме, че нашите представители както и до момента ще имат все повече публичност в техните политики, откритост, повече връзка с гражданите. За всички е ясно, че тези 15 години основните проблеми на София не успяха да бъдат решени“, каза Заячка.

Сред имената в листата на АБВ – София за местния вот са Юлиан Плачков – дългогодишен директор на 128-о училище в „Младост“ „Алберт Анщайн“; Явор Цаков, член на Българския олимпийски комитет, изтъкнат журналисти; д-р Николай Цуцумански, ортопед, травматолог   неколкоратно носител на титлата лекар на годината.

Александър Йорданов, който и в момента е кмет на Чепинци,  отново ще бъде кандидат на партията.  Иван Керчев ще бъде кандидат за кмет на Красно село, а Валентин Котов отново ще бъде издигнат за кандидат-кмет на Нови Искър.

Стана ясно, че  в листата на АБВ за София 33% са гражданите до 35-годишна възраст. АБВ смята, че това е сериозна гаранция за енергия, за воля, които са нужни на столицата, за да се развива. Между 35 и 45 годишна възраст са 19 % от кандидатите ни, 27 % са кандидатите над 55-годишна възраст. 75 % от кандидатите са с висше образование.

10 % са със средно специално образование, което означава, чет ова са хора от браншовете, секторите, от реалния живот. Със средно образование са 14 %, а  19 % от кандидатите не са обвързвани партийно във времето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK