Заловиха три български риболовни кораба да бракониерстват в икономическата зона на Румъния в Черно море

Снимка: Румънска брегова охрана

Ловили са калкан и акула

Десет български граждани на три риболовни кораба са били заловени да бракониерстват калкан и акула в изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, на около 100 км от курорта Мамая, съобщи днес румънската Брегова охрана, цитирана от агенция Аджерпрес.

Плавателните съдове, заедно с техните екипажи, риболовни уреди и уловена риба, бяха ескортирани до военното пристанище в Констанца за по-нататъшно разследване под координацията на прокуратурата на Апелативния съд в Констанца.

Гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба. В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, бяха идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които бяха прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана, съобщава Аджерпрес, като се позовава на румънската Брегова охрана.

След извършените проверки е установено, че членовете на трите екипажа, съставени от общо десет български граждани, са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана, а на борда на лодките е открито количество риба - калкан и акула.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK