Ветровито време: В 13 области - жълт код!

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ще има значителна облачност и валежи от дъжд и сняг

Днес северозападният вятър отново ще се усили, ще е умерен, временно силен. Жълт код е обявен в 13 области от страната. Това са Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-град и София-област. 

Очаква се силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 метра в секунда, на места и с пориви до 21-24 метра в секунда.

Облачността ще е по-често значителна. От запад на изток ще има валежи от дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. Максималните температури ще са между 3° и 8°, малко по-високи на места в Южна България, в София - около 4°.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Валежи от сняг ще има на повече места в Стара планина и там ще има условия за виелици. Ще духа бурен, временно ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 1°, на 2000 m - около минус 6°.

По Черноморието облачността ще е често значителна. На места, главно след обяд, ще има валежи от дъжд, в северните райони ще се примесват със сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 17 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 59 мин. и изгрява в 19 ч. и 12 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK