Ветеран от Младост бяга 8 километра за 7- мо място

снимка: bgathletic.com

40-годишната Людмила Гоцева зае престижното седмо място на Държавното индивидуално първенство по планинско бягане в Нова Загора. Състезателката на СКОБ Младост Благоевград измина дистанцията от 8200 метра, с денивелация от 500 метра за 53 минути и 21 секунди.

Едно място по-напред се класира дъщеря й Лилиана Гоцева. Тя пробяга разстоянието за 52 минути и 24 секунди. Пета в крайното класиране остана състезателката на Пирински академик Дафина Коева, а нейната съотборничка Елена Георгиева е едва десета. Първо място зае 44 годишната Румяна Пановска от клуб Атлетик 91 Велико Търново, а Ивета Сотирова от клуб Сапарева баня е трета.

В състезанието за девойки старша възраст Кристина Гоцева от СКОБ Младост остана на четвърто място, като пробяга 4100 метра за 25.36 минути. При мъжете участникът на Зимни олимпийски игри Михаил Клечеров отказа да стартира на държавното първенство в последния момент. Той трябваше да бяга от името на клуб Пирински академик.

Държавният шампионат беше репетиция за Балканиадата по планинско бягане, на която  домакин ще бъде Нова Загора на 7 юни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK