„Важен е Кюстендил!“ БСП влиза в битката за местния вот със заявка за първо място

Снимки: Infomreja.bg

Кандидатът за кмет Йордан Тодоров: Ние не подбираме избирателите си на наши и ваши

"Номер 1 сме и като цяло символиката е да сме Номер 1 при резултатите от местните избори в община Кюстендил". С тези думи кандидатът за кмет на община Кюстендил от БСП, Йордан Тодоров откри предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“.

На празничен концерт на сцена „Олга Борисова“ в центъра на града, бяха представени кандидатите за кметове на населени места и кандидатите за общински съветници. Те се представиха пред симпатизантите на партията, като мотото за всеки един от тях е „Важен е Кюстендил!“.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Йорданка Варджийска, Райко Кирилов и ансамбъл "Разметаница".

„Нагласите са ни изцяло положителни, ние не подбираме избирателите си на наши и ваши, както е през последните години. Даже колеги от листата ми се оплакаха, че са били блокирани от други хора, които имат предпочитания за други партии. Ние не правим подобни неща - отворени сме за подкрепа към всички граждани, защото ние реално работим за всички и за по- доброто развитие за община Кюстендил.

Целите ни са да се представим достойно, което означава да подобрим резултат си от миналия път и да спечелим кметското място“, обясни Йордан Тодоров.

Той уточни, че в листата имат действащи кметове от различни села. Това са кметовете на село Раждавица - Стоян, който доказа, че е добър управленец. Той имаше и реализиран проект. Мирослава от село Копиловци, която също показа добри качества и хората най- вероятно ще я подкрепят. Кандидат от БСП ще бъде и Ясен Стипцарски, той е младо момче, който е загърбил ГЕРБ и се присъединява към столетницата.

„Ние не губим никаква вяра в хората, защото заставаме зад тях и очакваме те да застанат зад нас“, обяви още кандидатът за кмет от Коалиция „БСП за България“ за община Кюстендил – адв. Йордан Тодоров. Приоритетите на кандидата за кмет на община Кюстендил са развитието на общината, икономика, туризъм, земеделие, финанси и данъчна система, култура и образование.

Вижте по-конкретно какво предвижда Коалиция “БСП за България“ в сферите: „Борба с корупцията“ и „Икономика и туризъм“

Борба срещу корупцията:

- Цялостна ревизия на предходното управление включваща проверка на осъществените обществени поръчки от етапа на обявяване на критериите за участие, методика на оценяване до окончателното им приключване включително гаранционни срокове и изпълнението им.

- Усвояване и разходване на публични средства и средства от европейски програми.

- Изготвяне и обявяване на прозрачни и ясни критерии за бизнеса по процедурите и критериите за участие и оценяване, по обявените обществени поръчки.

- Прекратяване на съществуващата в момента порочна практика – търгове за общинска собственост да преминават и приключват само с процедура по тайно наддаване и обявяван на купувач без преминаване към явни наддавателни предложения.

- Денонощно видео наблюдение и ограничен достъп до документите и помещението, в което се съхраняват наддавателните предложения по насрочените търгове за продажба на общинска собственост. Знае се, че миналата година имахме търг от особена важност за общината, който протече при крайно съмнителни обстоятелства, което отказа две от големите вериги в България да построят и открият хипермаркети, което щеше да доведе след себе си до нови работни места, по-голяма конкуренция и съответно по-ниски цени и намалени разходи за жителите на общ. Кюстендил. Самия търг беше обявен на занижена начална цена на 35 лева на кв.м. при пазарна цена около 90 лв. кв.м. към онзи момент, като обяснението на кмета към този момент Петър Паунов беше, че това са инвеститори от Клас А ще инвестират много средства в града ни, ще открият нови работни места. Действителността обаче се оказа друга – появи се друг участник, който беше дал 1 лев повече, което буди съмнение относно добросъвестността на отговорните лица по опазване тайната на наддавателните предложения. Същият имот се появи на пазара на недвижими имоти, но на двойна цена. Остава отворен въпроса дали - Клас А инвеститор според кмета към онзи момент Петър Паунов, означава прекупвач или приказките са били за занижаване на оценката, на имота общинска собственост с цел реализиране на печалба от препродажба с уточнението, че става въпрос за шест цифрена сума. Остава и въпроса имал ли е кмета възможност да влияе на оценителя на имота при изготвяне на пазарната оценка.

Икономика и Туризъм:

- Възвръщане загубената слава на Кюстендил, като туристически и балнеологичен център.

- Привличане на частни инвестиции за изграждане на балнеологични и спа хотели – от предходното управление се убедихме, че досегашната политика за управление на община Кюстендил сама да строи и ремонтира съществуващите хотели катастрофира. Доведе до огромна задлъжнялост и продажби на много по-ниски цени от инвестираните. Изтегли се облигационен заем от 20 000 000 лв., който следваше да се инвестира в ремонт на един съществуващ и изграждане на два нови хотела. Единственото, което се случи е да се срути здрава сграда /известна като бившата дискотека Нерон/ и да се построи на нейно място абсолютно същата, но с по-ниско качество, като вече се руши а дори не се и експлоатира. Ремонтира се бившия хотел Спорт Палас, но докато същия се ръководеше, като общинска собственост генерираше загуби, което беше породено от лоша рекламна политика и още по-лошо стопанисване. Предвидения за изграждане хотел на мястото, на старото 2-ро основно училище въобще не започна, а скоро отново станахме печално известни по националните телевизии, че сградата е в толкова окаяно състояние, че се налага жителите да пресичат на отсрещния тротоар, за да не им падне на главата керемида, мазилка или част от изпочупените прозорци. В общи линии тази авантюра може да се обобщи в намерения и краен резултат по следния начин - Взимаме 20 милиона кредит за да изградим три хотела и общината да печели и резултат с 20 милиона ремонтирахме хотел, поработихме на загуба и го продадохме за 7 милиона, които не покриват само лихвите или краен резултат над 20 милиона загуба за община Кюстендил.

- Достъп за всички съществуващи и предстоящи за изграждане хотели до топлата минерална вода. Утопията е, че дебита е нисък не почива на реални факти и измервания, като за пример може да се даде Сапарева баня, където с почти 4 пъти по нисък дебит захранват всички хотели и отопляват обществени сгради включително детски градини и училища. Единствената разлика е, че там не се изсипва водата по-улиците и не се пълни в бидони с цел продажба, което пък от своя страна води до намаляване на разходите на общината за отопление, защото тези разходи са за сметка на общинския бюджет и увеличаване на приходите от туризъм т.к. за всеки настанен се плаща такса, която влиза към общинския бюджет. Изграденият общински плаж се продаде, разбира се по-стар обичай в досегашното управление на загуба, и към момента дори не функционира. Като цяло в действията на предходното управление в областта инвестициите и продажбата на общинска собственост лъха усещането за корупция, недобросъвестност или най-малкото некомпетентност.

- Поетапно осигуряване на достъп до минерална вода, поне на къщите за гости находящи се в централна градска част. Тук трябва да се знае, че единствените предложения в тази насока, както от досегашното управление, така и от сегашни кандидат кметове е разнос с цистерни до къщите за гости, което освен нерентабилно е и неефективно, т.к. възникват въпросите кога ще се кара, по какъв график, този график ще е ли съобразен с нуждите на тези, които евентуално им трябва, как ще я съхраняват за да остане топла и много други според мен е и безумен метод. Все пак сме 21 век и доколкото ми е известно водопроводите са изобретени и то не от скоро.

- Възстановяване на зоопарка.

- Осигуряване на терени подходящи за изграждане на хотелски комплекси за балнеолечение, спа и отдих. За същите терени да бъде осигурена необходимата инфраструктура и трасе за снабдяване с минерална вода. Пример за подходящ терен за развитие на този тип туризъм е пустеещия център за белодробно лечение на Хисарлъка, който е на площ над 23 декара, както и терена на бившата казарма, което е огромен парцел простиращ се на около 120 дка. и там освен обособяване на терен за хотелска част, може да се изгради многофункционална зала с така необходимия закрит басейн, парк и зимна градина, която поради наличието на топла минерална вода може да бъде единствена по рода си не само за България, а значим световен туристически обект.

- Връщане на емблематичното за гражданите влакче до Хисарлъка с удължен маршрут изпълняван минимум 4 пъти дневно, което ще осигури, както разнообразие и приятно изживяване на жителите на община Кюстендил, така ще бъде от голяма полза и за развиване на бизнеса в сферата на услуги и туризъм.

Ето и листата на Коалиция „БСП за България“ за предстоящия местен вот в Кюстендил:

1. Йордан Каменов Тодоров – Кандидат за кмет, водач на листата за общински съветници, Председател на БСП-Кюстендил, общински съветник, юрист, 41г., семеен с две деца.

2. Бойко Любомиров Клечков- Финансист, депутат в 46-то, 47-мо и 48-мо НС, Областен Председател на БСП-Кюстендил.

3. Лилия Георгиева Чингарска- Димитрова- доктор невролог.

4. Десислава Георгиева Разсолкова - Икономист,специалност „Финанси“. Председател на Младежкото обединение в Кюстендил. Член на НС на Младежкото обединение в БСП.

5. Христо Сашов Цуцумански- Икономика на туризма, Експерт национална сигурност.

6. Елица Руменова Панева – Педагог, магистър „Маркетинг и Реклама“

7. Севделин Първанов Атансов – инженер, природолюбител и фотограф.

8. Стефан Любомиров Георгиев – експерт в сферата на авиацията, работил в държавната администрация 7г.

9. Любослав Любомиров Ковачки – средно-специално ПГИМ „Йордан Захариев“ гр.Кюстендил, в момента изучава висше в ВУАРР Пловдив.

10. Георги Давидков Георгиев – Земеделски производител. Логопед.

11. Крум Кирилов Григоров – Финансист

12. Даниел Стойнев Григоров – медиен експерт и специалност Култура.

13. Василка Цветанова Кръстева – Учител по биология и химия.

14. Симона Росенова Василева – 18г. ученичка в ЕГ“ д-р.Петър Берон“ гр.Кюстендил.

15. Роза Тончова Исионова- икономист, 15 г.кмет на с.Преколница.

16. Григор Димитров Велинов – занимава се с частен бизнес.

17. Людмил Василев Стоянов – Строителен инженер.

18. Александрина Юриева Стоилова – културен деец и студентка Аграрно инжинерство.

19. Павел Цонев Григоров – Стопанска Академия Свищов, Бакалавър Статистика и Иконометрия, Началник склад ВИК.

20. Мариана Илиева Христова – начална педагогика – ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр.Благоевград.

21. Станислав Зиновиев Илиев – служител в международна компания.

22.Емилия Соколова Христова – кандидат за кмет на с.Лозно СПТУ по текстил, занимава се с бизнес.

23. Георги Йорданов Георгиев – Служител на ТЕЦ Бобов дол.

24. Крум Емилов Ненов – НСА“ Васил Левски“, треньор по културизъм и фитнес.

25. Мариана Асенова Мицова – Висше образование : икономика на съобщенията.

26.  Ангел Димитров Боцев – спортен деятел, завършил техникум в гр. Дупница.

27. Даниела Райчова Алексиева- Промишлени изкуства. Кандидат за кмет на с. Грамаждано.

28. Стоян Симеонов Ръждавички – кандидат за кмет с.Раждавица

29. Любомир Методиев Пенев – читалищен деец

30. Мирослава Георгиева Костадинова- кандидат за кмет на с. Копиловци, ТУ Габрово- Предприемачество и мениджмънт. Земеделски производител.

31. Антоанета Асенова Ченалова – икономист, счетоводител. Кандидат за кмет на с.Жиленци

32.Венетка Йорданова Карпузова – читалищен деец

33.Ясен Евтимов Стипцарски – кандидат за кмет на с.Жабокрът

34. Миролюб Николаев Кесев- в момента работи в сферата на транспорта.

35. Силвия Митева – в сферата на търговията.

36. Валентин Кръстев Енчев- кандидат за кмет на  с.Гърляно

37. Мирослав Александров Сашов – бизнес в сферата на туризма, и хранително-вкусовата промишленост.

Кандидат кмет за с. Вратца- Християн Руменов Панев. - 30 г. семеен с едно дете. Спортист.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK