В СУ "Н. Вапцаров" - Хаджидимово, проведоха Дни на Еразъм

Снимки: СУ "Н. Вапцаров", Хаджидимово

Училището работи по три такива проекта

От 14 до 16 октомври Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ (Erasmus Days), с която отбеляза огромното положително въздействие на програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в нея.

СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово, се включи в тази европейска инициативата с организиране на информационни табла и с проведени часове, в които учениците бяха запознати с резултатите и въздействието от реализацията на проектите по програма „Еразъм+”, в които училището има престижен опит и богат принос.

В момента училището развива дейността си по три такива проекта: PLAY (“Играем и учим за младостта“); “Kaleidoscope” („Калейдоскоп“) и „On a tous une place au soleil“ („Всички имаме място под слънцето“). И трите са по ключова дейност по КД2 – обмен между училища.

В рамките на инициативата „Дни на Еразъм“ ученици и учители, работещи по проекти на програма „ЕРАЗЪМ“, споделиха своя опит и впечатления в подготвено от тях видео със свои връстници от Европа. В училището бе организирана фото- и видеоизложба. В конферентната зала учениците представиха положителното въздействие на програма „Еразъм+“. Интерактивни игри съпровождаха мероприятието. Изготвени бяха плакати. Участниците се включиха заедно с европейските си връстници в онлайн изложба на афиши, представящи европейското културно наследство. Те бяха поставени на падлет стена под мото: „Открийте Европа, моята страна, моя град, моя квартал и моето училище“. Със запазената тяхна марка – интерактивен облак, описаха с една дума какво е за тях Европа. Те зарадваха за празника и най-малките в училището – първокласниците, като им раздадоха балони с надпис ЕРАЗЪМ.

Координаторът на проектите и организатор на събитието Заприна Глушкова е на мнение, че „участието в проекти по „Еразъм+” аргументирано  създава интерес у учениците към чуждия език и култура. Те се научават да използват новите технологии за целенасочена дейност, получават информация за живота и държавите на свои връстници, усвояват нови знания и придобиват умения по достъпен и забавен начин, запознавайки се с деца от други страни и вероизповедания, учат се на толерантност и работа в екип.

„Това е възможност и за нас – учителите, да сравним уменията си с тези на колегите, да научим повече за образователните системи в техните страни и да почерпим добри практики, които да приложим в ежедневната си работа, а и начин за лично и професионално усъвършенстване“, добави тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK