Твърденията за чадър в МВР върху трафика на мигранти - пресилени според Рашков

Снимка: БГНЕС

Той бе категоричен, че не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък

Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Той бе категоричен, че не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък.

Относно тежкия инцидент, при който автобус с мигранти премаза патрулка с двама полицаи, опитващи да го спрат в Бургас, Рашков заяви, че отговорността се прехвърля, а причините за случилото се подлежат на изясняване в хода на разследването.

Той определи случая в Бургас като трагедия за Министерството на вътрешните работи.

"Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове", увери Рашков.

Той поясни, че от отпуснатите 5 милиона лева са използвани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е направен в цялост.

Рашков подчерта, че не са закривани гранични управления, а са създадени, и даде пример с това в Резово, където мигрантският натиск е огромен.

"Няма да коментирам кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите виждания. Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа, по такъв начин се злепоставя МВР. Да съм председател на КПКОНПИ, за мен не е цел № 1", коментира още бившият вътрешен министър.

Той посочи, че има два случая, свързани с незаконно живеене в резиденция на МВР, като единият е високопоставен служител. Рашков призова Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK