Светлината на Силвия Домозетска - за живота, посветен на културата и любовта

Снимка: Infomreja.bg

В книгата на живота Силвия ще се запише като жената, носеща светлина

Нейното име е Светлина, но всички я наричат Силвия. Силвия Домозетска.

Онази жена в черно, която носи стила, косата на каре, усмивката. Тя е водила безброй събития, гласът ѝ е звучал в радио- и телевизионния ефир още толкова пъти. Определя мисията си като журналист, водещ, организатор с това да предаде на хората дадено послание. Научила е най-важното от работата си в медиите – освен да задава въпроси, а попита себе си най-важния – „И какво от това?“, има ли смисъл в съобщеното и как то ще повлияе на хората.

Активността на Силвия е толкова голяма, че тя кара курс по счетоводство… за да го има, за да прави нещо полезно. Силвия тръгва през 2005 година по следите на съпруга си, заедно с децата, към Италия и там вижда „две и двеста“.

Съпруг – споменах го вече като дума, ала той е икона. Митаци – спътникът на Силвия, учителят, менторът, любовта, пазителят, приземителят, лудостта. Онзи красавец, който в яха на мотора и тръгват към Сицилия. Този, който най-откровено след всяко събитие ѝ казва: „Сисо, говори по-малко“, а тя започва да реди думите за следващия сценарий.

Митаци и Силвия са оная двойка, това семейство, което в приказките не може да се опише, защото там всичко е измислица, а тяхното е така истинско, че има само бъдеще пред тях – светло.

И така… Точно думата „светлина“ ще опише Силвия, когато някой ден тя препуска през житата с Митаци и пият сладко вино. В книгата на живота Силвия ще се запише като жената, носеща светлина, и научила децата си да бъдат толерантни. Силвия има бутилка, която е винаги пълна и никога наполовина празна.

Коя е госпожа заместник-кмет по културата на Община Благоевград, която е самата култура в града, коя е Силвия… вижте във видеото!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK