Пътнически влак дерайлира след удар във фадрома

снимка: infomreja.bg, архив

Пътнически влак, движещ се по маршрута Дупница - Благоевград, помете фадрома, паднала до ж.п. релсите.

Инцидентът е станал в 17:07 часа вчера в междугарието Бобошево - Кочериново, в близост до спирка Мурсалево.

Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът на влака и първият вагон с една талига. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Влакът се е движил в състав от локомотив и два пътнически вагона. В пътническата композиция са пътували 26 пътници, които не са пожелали да останат на място и да изчакат осигуряване на автобусен превоз, а са слезли от вагоните и са се придвижили пеша до наблизо намиращия се главен път Е-79 за търсене на алтернативен транспорт.

Произшествието блокира движението на влаковете в участъка Бобошево - Кочериново. По тази причина международният бърз влак София - Солун е престоял в гара Бобошево от 17:21 до 18:25 часа, когато за пътниците е осигурен автобус, който да ги превози до Кулата.

Мястото на инцидента е посетено от дежурна група на Районното полицейско управление в Дупница, екипи на пожарната служба в Рила, както и от представители на "Пътнически превози" ЕООД и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Движението по ж.п. линията е възстановено в 2.05 часа през нощта.

По случая е започнато досъдебно производство в полицията в Рила за изясняване на причините за инцидента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//