Продължава гасенето на горския пожар край Девин (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Пожарът е овладян и ограничен, но пълното му загасяване ще отнеме дни

И днес продължава гасенето на големия горски пожар край Девин, който обхвана хиляди декари територия във вторник, съобщава БНР

Около стотина пожарникари, горски работници и доброволци потушават тлеещите локални огнища в опожарената горска територия.

Пожарът е овладян и ограничен, но пълното му загасяване ще отнеме дни.

Прокарани са просеки, които ограничават разпространяването на пламъците в съседни зони.

Според една от версиите причините за огнената стихия: трима малолетни от Девин са палили огън в понеделник в близост до мястото, където е възникнало първото огнище на пожара.

В хода на разследването по случая са издирени тримата малолетни от града, забелязани да палят огън при излет в района. Те са разказали, че са угасили огъня и са го заровили.

Проверката е установила, че запаленият от тях огън е бил затрупан с торф, което вероятно е довело до тлеещо огнище и по-късно разрастване на пламъците.

По-рано днес директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян комисар Симеон Цървуланов каза:

"Пожарът снощи е бил спокоен. Днес продължават действията за доликвидиране на отделни огнища, да не дадем възможност да се възобнови отново".

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//