Предстои финално обществено обсъждане на проекта на Стратегия за ВОМР на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово

В изпълнение на договор за предоставяне на  безвъзмездна финансова помощ № РД 50-194/07.12.2015 г.  по под-мярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., Сдружение с нестопанска цел Местна инициативна група (МИГ) – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово разработва Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) с период на реализация до 2020 г. На базата на широк кръг проведени срещи и обсъждания с над 600 заинтересованите страни от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово и на основата на всеобхватно проучване на територията, проведени в периода м. февруари – м. май 2016 г. , е разработен проект на Стратегия за ВОМР, която включва мерки от следните програми:

  • Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.
  • Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.
  • Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Случай че Стратегията бъде одобрена от Министерство на земеделието и храните, потенциални бенефициенти от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово ще могат да кандидатстват с проектни предложения по мерките на Стратегията до 2020 г.

Към настоящия момент Стратегията за ВОМР е все още в проект, което означава че същата може да бъде променяна или допълвана с предложения на заинтересованите страни. В тази връзка Ви каним на ФИНАЛНО ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ на проекта на Стратегия за ВОМР, на което ще Ви бъдат представени окончателните мерки, включени в документа, допустимите дейности и кандидати, максималната стойност на проектите, интензитетът на финансовата помощ и критериите за оценка на проектни предложения.

Общественото обсъждане ще се проведе на 18 май 2016 г. от 10:00 ч. в  гр. Гоце Делчев, в административната сграда на Община Гоце Делчев на ул. „Царица Йоанна“ № 2, в залата на партера, като са поканени заинтересовани страни и потенциални бенефициенти от трите общини – Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

След провеждане на общественото обсъждане предстои приемането на Стратегията от Общинските съвети в гр. Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, както и от общото събрание на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“. Одобрената от посочените органи Стратегия предстои да бъде внесена в Министерство на земеделието и храните до 31.05.2016 г., когато изтича крайният срок на обявената първа покана за подаване на Заявления за предоставяне на финансова помощ по процедура за подбор на МИГ и стратегии за ВОМР.

 

Проект по подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие", финансиран от Програма за развитие на селските райони, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//