Затвор за крадец, задигнал златен ланец от жена в София

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд

По внесен от прокурор при Софийска районна прокуратура обвинителен акт 34-годишен мъж e осъден за грабеж, съобщават от държавното обвинение.

На 17.07.2023 г. около 11,25 часа в района на спирка на автобус № 83 в ж.к. „Люлин“ в гр. София, обвиняемият А.Б. отнел златно колие с тегло 7,85 грама на стойност 706,50 лева от владението на жена, като е използвал сила за това. А.Б. издърпал златното колие от врата на жената и избягал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. В хода на разследването са извършени оперативно-издирвателни мероприятия, проведени са разпити на свидетели и са извършени експертизи, които доказват, че именно А.Б. е автор на деянието. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски районен съд призна А.Б. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим. Освен това наказание, на основание чл. 68, ал. 1 от НК се привежда в изпълнение и предходно осъждане в размер на 1 година.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//