ЦИК стартира разяснителна кампания и за двата вида избори

Снимка: МС

Премиерът Главчев проведе работна среща с ЦИК

Премиерът Димитър Главчев проведе поредна работна среща с представители на ЦИК във връзка с осигуряването на честни и прозрачни избори на 9 юни 2024 г., съобщават от правителствената информационна служба.

На нея присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на външните работи Иван Кондов и на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, както и главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова увери членовете на служебния кабинет, че подготовката за парламентарния и европейския вот върви нормално. „Избирателната комисия вече е стартирала разяснителна кампания и за двата вида избори. В следващите дни ще наблегнем на правилното отбелязване първо в квадратчето с номера на избраната партия, коалиция или независим кандидат при гласуването с хартиени бюлетини, за да бъде намален броят на недействителните бюлетини“, каза още Нейкова.

Премиерът Главчев изтъкна, че дейностите по удостоверяване на съответствието на машините също върви по график и се очаква процесът да приключи до 26 май 2024 г. Той подчерта, че правителството ще продължи непрекъснатата комуникация с ЦИК, за да бъдат решавани всички важни въпроси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//