Основните улици в Благоевград - почистени, 6 села часове без ток

Снимка: Методи Байкушев

Кметът Методи Байкушев на терен до полунощ

„При непрекъснат снеговалеж, за около 5 часа докараха всички основни артерии в града до асфалт. Хвърлена е първа доза сол. Ако вали още тази нощ, рано в 5:00 излизат снегорините и след тях отново ще разхвърлят сол“. Това написа снощи в личния си профил във Фейсбук кметът на общината Методи Байкушев.

Градоначалникът е бил на терен със служителите от ОП „Чистота“ до полунощ.

При спирките е разширено и осолено максимално, а тази сутрин ще се чистят и ръчно. По някои от по-широките тротоари, сред които ул. „14 полк“, също е минала машина. Кошовете със сол в кварталите са заредени, информира още Байкушев.

Той напомни, че почистването на тротоарите и пространствата пред къщите и кооперациите е отговорност на живеещите в тях, като отбеляза, че сам вече е разчистил снега пред дома си.

„Утре сутрин ще е заледено на много места. Няма как да обработим целия град. Ако излизането Ви не е абсолютно наложително, по-добре останете вкъщи на топло“, призова кметът.

Снощи, заради обилния снеговалеж и силния вятър, в продължение на няколко часа са останали без ток селата Зелен дол, Селище, Бучино, Логодаж, Обел и Клисура.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK