Полицията в Перник със специални мерки в навечерието на баловете

Снимка: Infomreja.bg

Мерките са координирани както с Регионалното управление на образованието, така и с ръководствата на училищата

ОДМВР – Перник предприема специални мерки в навечерието на абитуриентските балове , съобщават от пресцентъра на полицията. В областната дирекция и районните управления е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Засилено полицейско присъствие ще има както в районите на учебните заведения, така и край хотелите и заведения, където ще празнуват абитуриентите.

Мерките са координирани както с Регионалното управление на образованието, така и с ръководствата на училищата, общините и охранителните фирми, ангажирани с охрана на обекти. Проведени са срещи с управителите им, относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата извършващи охранителна дейност. Обърнато е особено внимание върху спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и употребата на пиротехнически изделия в питейни и увеселителни заведения.

Планирано е засилено полицейско присъствие в местата за масово събиране на хора, служителите на реда ще охраняват всички празнични мероприятия. Активизирана е дейността по противодействие на закононарушенията свързани със съхранението и разпространението на алкохол и цигари без акцизен бандерол, продажбата на наливен алкохол. Допълнително проверено е състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите, с цел своевременно отстраняване наличието на предпоставки за възникване на произшествия и инциденти.

До края на учебните занятия на зрелостниците ще се провеждат превантивни беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата, като ще бъдат давани препоръки за безопасно пътуване и придвижване към местата за провеждане на абитуриентските балове.

Създадена е организация за безопасността и сигурността на движението по пътищата в областта и вътрешноградската пътна мрежа. Активният превантивен контрол ще бъде насочен към организираното придвижване на абитуриенти  и придружаващите ги преди и след приключване на баловете в нощните часове. Ще има повече екипи, които да подпомагат безопасното преминаване на тържествата, за да бъде гарантирана сигурността и на непразнуващите. Органите на реда ще санкционират празнуващите, качили се да шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

Контролът на движението по пътищата ще бъде постоянен, извършените нарушения ще се заснемат и след това ще се взема отношение. Показването през прозореца също ще се санкционира, като глобата за това е в размер на 50 лева. От полицията напомнят, че отговорността за недопускане на пътни инциденти,  нарушения и престъпления по време на абитуриентските балове е на родителите, абитуриентите, водачите на автомобили с абитуриенти, учителите и организаторите на празничните прояви, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//