Нови уволнения във ВиК – Гоце Делчев

Таня Коричкова, снимка: infomreja.bg

Заповед за уволнение е била връчена преди дни и на строителния техник във ВИК -Гоце Делчев Таня Костичкова. Костичкова е третият отстранен от работа строителен техник във водното дружество, като преди нея заповеди за уволнение са били връчени и на двамата й колеги Кирил Грозданов от ВиК – Гърмен и Тодор Пиргов.

Серията уволнения започнаха с управителя на дружеството в Гоце Делчев Костадин Трендафилов, който пръв бе отстранен след идването на власт на новите управници.

„Мотивът за освобождаването ми е, че нямам достатъчно трудов стаж и специализация, което изобщо не отговаря на истината“, заяви пред „ИНФОМРЕЖА“ уволнената Таня Костичкова, която има зад гърба си 28 години трудов стаж като строителен техник, 14 от които в пътното управление.

Костичкова обясни, че е завършила „Строителство и архитектура“ в Благоевград, във ВиК – Гоце Делчев е била назначена първоначално на свободната длъжност инспектор, а след пенсионирането на титуляра Вили Илчева, е била преназначена на нейното място.

„Не съм взела работното място на никого, бях назначена във ВиК на вакантна длъжност“, коментира още Костичкова.  

Тя твърди, че вече й станало ясно по каква схема сегашните кадровици уволняват хора, назначени по време на управлението на ГЕРБ.

„На 10 октомври 2013 г. е направена промяна в длъжностната характеристика в подготовка за уволнението ми, като в нея съвсем тенденциозно е вмъкнато ново изиксване за 7 години стаж и специализация. Седмица по-късно е била изготвена и подписана заповедта ми с добавените мотиви, а на 29-и октомври ми бе връчена“, разкри Таня Костичкова.

Тя е категорична, че ще си търси правата в съда.

Запознати обявиха, че кадровикът № 1 в Пиринско – депутатът от ДПС Ахмед Башев, е поискал от шефовете на различни регионални институции да освободят определен брой служители, за да бъдат назначени на тяхно място негови хора.  

Такова искане имало и за водния сектор, където се очаквало да бъдат отстранени принудително около 60 служители във ВиК – Благоевград и подразделенията на дружеството в Гоцеделчевско.

Депутатът поискал и 150 работни места в горския бранш, като представил и конкретен списък на хората, които трябвало да бъдат уволнени. Предположенията са, че списъкът на Башев е съставен от подадените в ОИК и общинските списъци за членове на СИК и от листите за общински съветници на ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

поправете си грешката10:22 - 11.11.2013
Жената се казва Таня КОСТИЧКОВА! Имената за нищо ги нямате.
odsfiuhegjo22:53 - 10.11.2013
evala na burekov za komentara
бюреков20:59 - 10.11.2013
докъде я докара старата изтерзана малка но изключително проста българия. тоя мазен наглец с 3500 гласа от община гърмен на подкупени, платени и неграмотни хора - да управлява цялата благоевградска област.... поздрав за всички умньовци от герб, атака, вмро, бсп. и да лапат бахура следващите 3-4 години
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//