Нигерийка постави рекорд за най-дълго време, прекарано в готвене

Снимка: БТА

Хилда Баси се превърна в национална сензация

Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дълго време, прекарано в готвене без прекъсване, съобщиха АП и Ройтерс. Хилда Баси започна своя опит да подобри световния рекорд за най-дългото време, прекарано в продължително готвене, миналия четвъртък. Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон.

В продължение на 100 часа Баси готви без прекъсване в нигерийския град Лагос – така тя се превърна в национална сензация. Световните рекорди на „Гинес“ заявиха, че първо трябва да прегледат всички доказателства, преди официално да потвърдят новия рекорд. Докато хиляди местни жители и множество известни личности поощряваха Баси ден и нощ на живо, много други зрители проследиха събитието в реално време онлайн.

С този рекорд нигерийката иска да покаже колко трудолюбива и непоколебима е нигерийската младеж, а също и да превърне събитието в кампания за подкрепа на младите африкански жени, които са пренебрегнати от обществото. „Дори когато става въпрос за марките, с които искаш да работиш, все едно трябва да изминеш допълнително разстояние, за да те вземат на сериозно“, каза Баси. Тя добави, че също се надява светът да научи повече за нигерийската кухня.

Носителката на новия рекорд приготви десетки нигерийски деликатеси – от супи до яхния и различни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто. Баси правеше само петминутни почивки на всеки час, както и по една едночасова почивка на всеки 12 часа, за да има възможността да си вземе душ и да премине медицински проверки. „Устремът, амбицията и издръжливостта на Хилда предизвикаха голям интерес и информираност към уникалността на нигерийската храна“, каза президентът на Нигерия Мухамаду Бухари. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK