Не пуснаха Джокович в САЩ без ваксина срещу Covid-19

Снимка: БГНЕС

Извънредната епидемична обстановка в САЩ изтича на 11 май 2023 г.

Водачът в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович няма да играе в първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като властите в Съединените щати му отказаха разрешение да влезе в страната без поставена ваксина срещу Covid-19. Сърбинът оттегли заявката си за надпреварата в Калифорния, която ще се проведе от 8 до 19 март.

"Световният №1 Новак Джокович се оттегли от участие през 2023 г. На негово място в схемата влиза Николоз Басилашвили", написаха организаторите на турнира в съобщение тази сутрин, малко преди тегленето на жребия за основната схема, където участва и Григор Димитров..

Миналия месец 35-годишният Джокович подаде молба за издаване на т. нар. специално изключение от американските здравни власти, тъй като остава непреклонен в своето решение да не си постави ваксина срещу коронавируса. За него се застъпиха водещите тенис организации в САЩ - местната национална федерация (USTA), както и организаторите на US Open.

Извънредната епидемична обстановка в САЩ изтича на 11 май 2023 г., като едва след тази дата неваксинирани чужденци ще имат право да влизат в страната без "специално изключение". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK