Над 10 магистрати влизали в клуба SS - повече прокурори, отколкото съдии

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов

В списъка с магистрати, които са били част от така наречения "клуб на магистратите", присъстват 10-12 души на ръководни позиции - съдии и прокурори, но повече прокурори. Това заяви пред news.bg съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов във връзка с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и кои магистрати са ходили в клуба SS.

Коментарът си той направи преди заседанието на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред, във връзка със заявения мирен протест срещу ръководството на БФС на 16 ноември 2023 г., както и с употребата на физическа сила и помощни средства от служители на МВР по време на провеждането му.

Припомняме, че още вчера съпредседателят на ПП - ДБ Атанас Атанасов обяви, че разполага със списък на всички, които са били част от т.нар. "клуб за магистрати", но отказа да го покаже. "Имам целия списък на тези лица, които са имали карти и са ходили на този клуб", заяви вчера в кулоарите на Партийния дом Атанасов, след като депутатите създадоха временна комисия за разследване на задкулисието в съдебната власт, с акцент върху дейността на кръга около убития Мартин Божанов - Нотариуса.

Атанасов обясни, че има парламентарна комисия и ще даде списъка на парламентарната комисия във връзка с казуса. "Аз съм народен представител, има институция, която е създала свое звено за работа, да бъдат проверени всички факти и обстоятелства, свързани с казуса, и ще го проверяват", коментира Атанасов. Не каза обаче дали ще даде списъка, с който разполага, на прокуратурата.

Запитан отново от News.bg дали тази временна анкетна комисия за групата около Нотариуса и клуба SS няма да се окаже прах в очите на хората, както се изрази друг депутат от ПП-ДБ - Бойко Рашков, Атанасов заяви, че такива рискове съществуват. Има и такава сентенция - ако искаш нещо да го замотаеш, направи комисия. Атанасов се надява заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев да свърши работа като председател на временната анкетна комисия. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK