Работилница на Баба Марта отваря врати в благоевградския музей, представят и изложба „60 г. Национален парк-музей „Шипка"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Регионалният исторически музей-Благоевград ще отвори работилница на Баба Марта на 1 март /сряда/ от 11:00 часа, в конферентната зала на музея.

Инициативата е дело на РИМ-Благоевград съвместно с ученици от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски”, Доброволци от третата възраст към Областен съвет на Български червен кръст и потребители на Дневен център за стари хора.

Работилницата ще събере на едно място представители на три поколения, които заедно ще изработват мартеници и картички, изслушвайки разкази за историята, традициите и обичаите, свързани с празника.

Друго интересно събитие, което ще представи РИМ-Благоевград, е откриването на изложба „60 години Национален парк-музей „Шипка“. Експозицията ще бъде открита на 1 март от 17:00 часа.

Организатори на инициативата са Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ и РИМ-Благоевград. Фотодокументална изложба, посветена на 60-годишнината от създаването на Национален парк-музей  „Шипка“.

Историята на създаването на НПМ „Шипка“ е представена чрез фотографии и фотокопия на оригинални документи от фонда на музея.

 

Снимка: РИМ-Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//