Министър Павлова: Благоевград се утвърждава като проспериращ град

снимка: infomreja.bg, архив

„Благоевград поддържа тенденцията на добре развиващ се и проспериращ град“. Това заяви министър Лиляна Павлова по време на семинар на групата на Европейската народна партия в Комитета на регионите. Министърът на регионалното развитие и благоустройството отличи Благоевград за напредъка, който постига в икономически и социален аспект.

В семинара на тема „Градското измерение на политика за сближаване” участва и премиерът Бойко Борисов.

От област Благоевград присъстваха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на ОбС – Благоевград Даниела Савеклиева.

Кметът Камбитов подчерта, че „се работи усилено Благоевград да влезе в списъка от градовете, за които има вероятност да бъдат заделени 5% от Резервния фонд за регионално развитие на Европейския съюз.

Идеята е тези средства да бъдат използвани за проекти в сферата на иновациите, креативната икономика и високите технологии. Кметът отбеляза, че стратегията за развитие на община Благоевград до 2020 година е в унисон с това начинание,  тъй като „трите основни макроикономически проекта - Балкански университетски център, Интермодален логистичен център и Международен експо център се стремят към насърчаването именно на иновативни и високотехнологични бизнес начинания.

Благоевград напълно отговаря на поставения профил и има реален шанс да попадне в този списък“, заяви още кметът. На семинара стана ясно, че чрез реализирането на интегрираните проекти за развитие, ще се насърчи икономическият растеж в целия регион.

Сред присъстващите бяха още кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на групата на ЕНП в Комитета на регионите Мишел Шнайдер, членът на групата на ЕНП в Европейския парламент и докладчик на Наредбата за Фонда за Регионално и Европейско развитие Ян Олбрайт, председателят на Комисията по териториално сближаване Марек Возняк и други.

 

КОМЕНТАРИ

lili12:42 - 12.11.2012
Браво на Камбитов!
Нинка12:18 - 12.11.2012
Браво, браво гордея се, че съм родена,израснала и работя в Благоевград. ДНЕС ЧЕТА ПО ПРЕСАТА, ЧЕ КМЕТА ЩЕ ПРЕЗЕНТИРА ГРАДА НИ В БРЮКСЕЛ.От името на цялото ми семейство Ви благодаря д-р Камбитов, че работите за общината ни/града ни, а не той за Вас, както за съйеление ставаше до миналата година.УСПЕХ
Katq11:19 - 12.11.2012
Bravo!!!Uspeh v sqko na4inanie, blagoevgrad4anite koito te izbraha zaslujavat truda i vseotdainostta ti!
Djodjo11:18 - 12.11.2012
Bravo Naso,tazi pohvala idva tykmo navreme,skoro napravi 1 godina otkakto si kmet,pojelavam ti o6te pone o6te 3 mandata. Jiv i zdrav da si,za da dyrpa6 grada ni vse taka nagore.

FACEBOOK

//