Миков: Вигенин не иска да оглави листата в Пиринско, но ще е водач заради устава

Михаил Миков, снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Доброжелателите" на БСП винаги търсят повод да й намерят някакъв кусур, но времето и практиката са доказали, че това няма кой знае какъв ефект. Това заяви по повод предстоящия парламентарен вот лидерът на БСП Михаил Миков в сутрешния блок на БНТ, цитиран от Фактор.бг.

„Кристиан Вигенин не иска да оглавява структурата в Благоевград - става въпрос за водач на листа. Той има всички качества да бъде водач и е крайно време да се уважава уставът и правилата. Днес ще обсъдим защо се вдигна толкова шум. Трябва да е ясно, че БСП е национална партия и на избори се търси национални представителство", коментира той скандала с избора на бившия външен министър за водач на листата в Благоевград.

Той бе на мнение, че хората много повече се интересуват от това, което БСП ще предложи като национална политика, а не толкова от вътрешнопартийните неща на партията.

„Смятам, че никой политик не трябва да има частно-собственичко чувство към избиралите. Избирателите са на всички, те не са собственост на някой определен политик", категоричен бе той.

Миков призна, че има напрежение в БСП. "Има сериозна ангажираност при подготовката на изборите и се надявам, че това напрежение ще продължи през цялата кампания. За водачите на нито една другия партия не се говори", категоричен е той и прогнозира, че в листите на ГЕРБ ще има по-малко промени, отколкото ще има при БСП.

„Част от недоверието в политическата система е свързано с недоверието в изборите. Очаквам служебното правителство да положи повече усилия. Трябва тези, които се опитват да купуват гласове да бъдат открити и осъдени. Това е престъпление и не трябва да се заобикаля нищо", коментира Миков.

На въпрос за евентуални партньори той заяви, че БСП ще се огледа за такива след изборите. „Направихме сериозна лява коалиция и това е нов етап на развитието и обединението на лявото в България. Леви и комунистически партии се включиха в „БСП - Лява България". Доволен съм, че успяхме да обединим преобладаващата част от левицата", заяви лидерът на БСП и добави, че към днешна дата социалистите нямат отношения с ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//