"Левски" и Виктория (Пилзен) не се разбраха за Рикардиньо

Снимка: startphoto.bg

Виктория даваше 600 000 евро, а "Левски" настоява за 1 милион евро

Левски се отказа от продажбата на Рикардиньо тази зима. Бразилецът ще остане поне до лятото на "Герена" и тогава отново могат да се разглеждат оферти за него. Нападателят бе искан от Виктория Пилзен.

Чехите и "сините" обаче не можаха да се разберат за парите. Виктория даваше 600 000 евро, а Левски настоява за 1 милион евро, като столичани са били готови да си стиснат ръцете на 850 хиляди от европейската валута. На хоризонта се показа и руският Урал, който бе извадил повече пари за 22-годишния таран, но и до такава сделка не се стигна.

Трансферните пазари в Чехия и в Русия затварят в един и същи ден - 22 февруари, но до края им няма да има продажба на Рикардиньо.

Една от основните причини за решението на Левски е, че в момента Николай Костов не разполага с реална алтернатива на бразилеца за върха на атаката. Билал Бари все още не е готов напълно за игра, а младокът Преслав Бачев няма необходимия опит да се нагърби с трудната задача да води нападението на сините. От "Герена" водят преговори за привличане на нов таран, но дори и да бъде привлечен такъв, ще му е нужно време за аклиматизация.

Рикардиньо, който бе героят при победата над Пирин с 2:1 в събота, наскоро говори по темата с евентуален негов трансфер.

"Старая се да не се интересувам, защото имам агент, който се занимава с тези неща. Моята работа е на терена. Независимо дали има оферти към мен, или не, ще работя по същия начин, както досега - отговорно и сериозно. Левски е отбор и място, което много харесвам. Определено искам да остана. Ще приема да бъда продаден само ако има оферта, която е добра както за клуба, така и за мен", заяви бразилецът. През този сезон той вкара 8 гола във всички турнири в 26 мача, пише "Тема Спорт".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK