Великден отново ще бъде "червен"! ЦСКА напердаши Левски!

Снимка: startphoto.bg

С победата ЦСКА събра 66 точки и заема второ място в първенството

В 16-а минута "сините" удариха греда. Джавад Ел Джемили получи топката пред наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в тялото на Юрген Матей и се насочи застрашително към вратата на ЦСКА. Там обаче Густаво Бусато се разтегна максимално и със сетни усилия изби топката в страничната греда. Секунди след това и Рикардиньо получи шанс да стреля от опасна близост, но изстрелът му мина встрани от вратата.

ЦСКА спечели по категоричен начин 163-тото издание на Вечното дерби с Левски! "Армейците" победиха Левски с 3:1 на стадион "Васил Левски" в мач първия плейофен кръг на efbet Лига.

"Армейците" предрешиха изхода на дербито още през първата част, когато на три пъти опънаха мрежата на Пламен Андреев. Точни за ЦСКА бяха Скаршем (25'), Линдсет (35') и Кареасо (45'). Точен за Левски беше Асими Фадига, който вкара почетния гол за "сините" в 61-ва минута.

С победата ЦСКА събра 66 точки и заема второ място в първенството, а мисия "Европа" вече става мираж за "сините", които са пети на цели 12 пункта зад "армейците".

Още във втората минута символичните гости от Левски достигнаха до корнер, след който Хосе Кордоба успя да нанесе удар с глава, но много високо над вратата на Густаво Бусато, пише news.bg.

В 6-ата минута Матиас Фаетон стреля от дистанция, но топката премина на около 2 метра от страничната греда.

Отбраната на Левски се пропука в 25-ата минута, когато Джонатан Линдсет изведе по перфектен начин Санянг на левия фланг. Гамбиецът центрира по земя, а Кордоба изчисти преди Каранга да нанесе удар, но точно в краката на Скаршем, който мигновено опъна мрежата на Пламен Андреев.ЦСКА организира нова добра атака в 28-ата минута, а Джонатан Линдсет нанесе опасен прехвърлящ удар от зоната на дъгата, но Пламен Андреев изби с върха на пръстите си.

Десет минути преди почивката ЦСКА нанесе втори удар по "сините". Улаус Скаршем получи пас от дълбочина от Марселино Кареасо, напредна в полето на Левски и върна към Линдсет, който от точката на дузпата технично прати топката в ъгъла на вратата за 2:0.

В последната минута на първото полувреме ЦСКА нанесе трети удар на вечния си съперник. Санянг изрита топката напред от собственото си наказателно поле и изглеждаше, че Фабио Лима няма да има проблеми да спре атаката на "червените", но бразилецът я върна нескопосано към своя вратар, а там дебнеше Марселино Кареасо, който пресече подаването, излъга Андреев и мушна кълбото в мрежата му за трети път.

Евертон Бала стреля силно от дистанция в началните секунди на второто полувреме, но Густаво Бусато показа, че няма как да бъде преодолян толкова лесно.

Малко след това Густаво Бусато спаси опасен изстрел на Ел Джемили, а след него Марин Петков и Санянг удариха лошо главите си. Кабаков не спря играта и остави Мислович да нанесе нов удар към "армейската" врата, но отново бразилският страж на "червените" опази мрежата си. Реферът спря играта, за да бъде оказана лекарска помощ на двамата футболисти.

Десет минути след подновяването на играта ЦСКА отново можеше да получи гол. Евертон Бала навлезе в наказателното поле на ЦСКА и опита да центрира, но топката се удари в коляното на Браян Кордоба и отиваше застрашително към опразнената врата на "армейците", но последна преграда се оказа Брадли де Нойер, който с глава изби в корнер.

Добрата игра на Левски в първите минути на второто полувреме даде резултат в 61-ва минута. Цунами центрира остро в наказателното поле, Де Нойер изпусна Фадига зад гърба си и резервата на "сините" от воле намали пасива на Левски.

В 63-ата минута на мача Каранга опъна мрежата на Левски за 4-ти път, но се оказа, че бразилецът е бил в положение на засада.

В продължението на мача Левски можеше да направи загубата си още малко по-почетна. Галчев открадна топката от Фаетон на десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където Ел Джемили нанесе опасен удар, но право в Густаво Бусато.

ЦСКА - Левски 3:1

Голмайстори:

1:0 Скаршем (25)

2:0 Линдсет (36)

3:0 Марселино (45)

3:1 Фадига (61)

ЦСКА: 1. Густаво Бусато ,2. Юрген Матай (к), 13. Браян Кордоба, 3. Сейни Санянг, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга, 26. Марселино Кареасо, 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 9. Фернандо Каранга, 11. Матиас Фаетон

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 50. Кристиан Димитров 6. Вандерсон Цунами, 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 11. Джавад Ел Джемили, 23. Патрик Мислович, , 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//