Конят Мартин изтегли най-тежкия товар на Тодоровден край Мусомища

снимки: infomreja.bg

Конят Мартин на красивата Ася Караджова от Гоце Делчев бе безспорният победител в най-тежката категория състезаващи се коне на християнския празник Тодоровден на ливадите край минералните басейни в местността „Топлика” край село Мусомища.

Жребецът тегли 38 метра пълната с повече от 2 кубика борови трупи платформа и получи бурните ръкопляскания на многобройната публика.

В категорията до 250 килограма фаворит на състезанието стана конят Боян на Георги Вантов от село Ново Лески, а в категорията над 250 килограма победи кобилата Мая на Зафир Геров.

Кон на Зафир Геров спечели състезанието и в категорията над 300 килограма, а изтегленият товар от  1,5  м. куб. трупи собственикът дари на пенсионерката от Мусомища Капка  Тунова, която гледа години наред на легло болната си дъщеря.

Дървеният материал за тазгодишното състезание бе осигурен от горската фирма „Мусомища  Лес” и благодарение на дарението и тази година се състоя традиционното състезание на християнския празник Тодоровден.

 Кметът на Мусомища Иван Ламбрев за трета поредна година организира масовото и емоционално честване за Тодоровден, което се проведе в приказната местност близо до минералните басейни в местността „Топлика”.

11 състезатели със своите коне участваха в състезанието за теглене на  тежък товар от трупи, определен според теглото на конете, като класиралите се на първите места в четирите  категории стопани получиха като награда изтеглената от конете им дървесина.

Иван Ламбрев връчи на победителите и на всички участници почетни грамоти като им пожела здраве и късмет и още по-големи успехи  за следващия Тодоровден..

Димящи скари, много музика, веселие, чист въздух и много емоции съпровождаха вчерашния празник Тодоровден край Мусомища.

В местността „Топлика” да наблюдават интересното състезание с тежките конски впрягове пристигнаха и много фенове на конния спорт от съседните села  Хвостяне, Дъбница, Гоце Делчев и други.

Мощна група  от с. Плетена, община Сатовча, си сформира своеобразно собствено жури и безпогрешно, в унисон със съдията на състезанието, оценяваха качествата на най-силните коне.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK