Кметът на Гърмен стартира мащабен проект за 1,7 млн. лева

Кметицата на Гърмен Минка Капитанова, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Гърмен Минка Капитанова стартира в понеделник мегапроекта за 1.7 милиона лева, осигурени от Министерски съвет за ремонт на улици и пътища в населени места с разбита инфраструктура.

Днес е подписан предварителен договор за изпълнение на дейностите с "А-Строй" ЕООД на строителния предприемач Венцислав Амзов.

Договорът е в съответствие с разпоредбите на Закона за обществените поръчки, който допуска за законна процедурата, въпреки обжалването й в Комисията за защита на конкуренцията от другите участници в конкурса - Обединение „Инфраструктора 2014", съставено от „БКС" ЕООД на Руен Кирев, „Престиж бизнес 93”ООД на Георги Шапков и „Билдинг-компани“ ЕООД на Бисер Узунов, за които се говори, че са приближени до екскмета и кандидат за втори депутатски мандат Ахмед Башев.

Това е голямата и добра новина, която за броени часове обиколи общината и внесе доза успокоение в създалото се напрежение сред жителите на най-големите села Рибново, Дъбница и Дебрен, на които месеци наред бе втълпявано, че кметът Капитанова ще загуби финансирането.

Както писа ИНФОМРЕЖА, финансирането на проекта в размер на 1.7 млн. лева е осигурено с постановление на  предишния Министерски съвет по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Става въпрос за ремонт на пътища и улици в селата Рибново, Дебрен, Дъбница, Горно Дряново и други населени места, в които мащабни ремонти не са правени повече от 15 години.

Изпълнението на проекта бе спряно, след като на 1 август КЗК образува производство по подадената жалба от останалите участници в процедурата.

Заради ненавременно внасяне на съответните такси в КЗК, жалващите се фирми на предприемачите Кирев, Шапков и Узунов забавиха с близо месец процедурата за произнасяне на комисията по казуса.

Според запознати целта е била да се изпусне срокът за подписването на договора за изпълнение, който изтича след броени дни, а финансирането да бъде безвъзвратно загубено.

 

КОМЕНТАРИ

Кими секретарката09:10 - 01.09.2014
Минке сега аз трябваше да съм на твойто място!
Do Manol21:47 - 31.08.2014
Ah Manole Manole mili Agente nemoje i kmet i deputat
ke19:04 - 31.08.2014
ei bokluci ribanski po cql den se chudite kvo da praite i pishete tuka razni gluposti za Minka, a zashto sa praite na ludi we koi sprq porachkata? Zashto ribaneca gnusen ne zamalcha zaradi horata zashtoto iskashe da nalapa komisionnata toq bokluk se interesuva samo ot pari ot nishto drugo sega shte opapka tova koeto ima v uchilishteto v ognqnovo-dograma smenql abe bokluk nali e nova we pomiqr.
do murad18:29 - 31.08.2014
Xvanigo zdravo na tatkoti i go draj silno che bez xliab chte ostanesc...

FACEBOOK