Кметове от Пиринско пред премиера Герджиков: Подготовката за изборите върви по график

Снимка: Infomreja.bg

Подготовката за провеждането на изборите в област Благоевград се движи по график и протича нормално. Това докладваха на среща с премиера Огнян Герджиков областният управител Валери Сарандев, кметове от областта и представители на Районната избирателна комисия.

Днес са получени бюлетините и всички изборни книжа. Всички помещения и местата за съхранение на материалите за вота са проверени и отговарят на законово определените условия.

Кметовете информираха министър-председателя за редица местни проблеми – част от тях са свързани с трудностите на общинските власти да придобият собственост върху терени, които не се използват, но принадлежат на различни институции от изпълнителната власт.

Поставен бе и проблемът за невъзможността да се учреди „Асоциация ВиК”, което възпрепятства общините да кандидатстват по оперативни програми. Засегнати бяха и проблеми по реализацията на  програма „Инфраструктура на образованието”.

„Благоевград е изключително добре представена община в областта на санирането, извършвано с най-високо качество”, заяви пред премиера по време на срещата кметът Атанас Камбитов.

Поради закъснения на плащанията към строителни фирми, кметът апелира за съдействието на премиера средствата за завършени строителни обекти да бъдат преведени до края на месеца.

По-късно на среща ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски” доц. д-р Борислав Юруков запозна премиера Герджиков с историята и успехите на висшето учебно заведение.

Беше поставен въпросът за търсенето на възможност за увеличаване на броя на студентите във факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт”.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//