Казусът "Труд" в НС - обиди между ГЕРБ и Минеков

Снимка: бТВ

"Досещате се, че съм първият министър на културата, поискал дължимото за 12 години"

Досещате се, че съм първият министър на културата, поискал дължимото за 12 години. Този дълг е лежал, но е било удобно за някой министри да чуват прекрасни слова са себе си. Дългът ще бъде върнат – дали със съд или доброволно. Забелязва много приятели от протестите – и от лято и отдясно. Ние започнахме велико дело. Днес си завърнахме открадната държава.

Това каза Велислав Минеков – министър на културата. Той трябваше да бъде изслушан от НС по казуса „Труд“.

В повече ми идва дискусията и великите дела, в който Минеков е участвал. Той е взел ателие от социалистическата държава, за което не е плащал, каза Тома Биков.

Като неуважение към демокрацията и свободата на словото, определи изказването Николов.

Светослав Трайков е член на екипа на Минеков. Човек с богато криминално досие – обвинен за хулиганство, шофиране пиян, за имотни измами. Защо този човек е част от екипа на Минеков, попита Мануил Манев.

Минеков отговори, че се въртят измислени обвинения предвид „интелектуалната развитост“ на г-н Николов. Минеков се закани, че заради тези лъжи, Николов ще бъде съден.

„Следя вашето развитие и мисля, че Дарвин е бил прав“, каза Минеков.

„Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“ или каквато и да било друга медия. Имаме отношение, имахме наемател – фирмата „Южен кръст“. Не коментирам нищо по отношение на споменатия от вас вестник“, обясни министърът.

„Обещах да върна това, което принадлежи на министерството. Ще върна всичко, което то е загубило през годините. Тук не става въпрос само за този нещастен имот, който беше предназначен за един от най-великите институти в българската култура – Институтът за недвижимо културно наследство. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих случайно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната сграда в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато - всичко ще дойде там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва днес е, че си върнахме открадната държава. Честито на всички“, заяви Минеков.

По темата се изказаха и от другите партии:

Йордан Цонев, ДПС: „Това държание тук е абсолютно недопустимо за един министър и затова ние няма да вземем участие“.

Асен Василев, ПП: „Бих искал да ви призова да спазваме правилника и когато изтече времето, да спирате микрофоните“.

Александър Симов, БСП: „Доживях партия ГЕРБ да се загрижи за свободата на словото. Такова нещо никога не съм си мислил, че ще се случи“.

Тошко Йорданов, ИТН: „Свободата на словото беше брутално убита и изнасилена от появата на ГЕРБ във властта. И го знам, защото работих в частна медия“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK