ЮЗУ проговори, ректорът - не за сигнала на доц. Дечев: "Има(ме) интерес цялата истина да бъде установена"

Снимка: Infomreja.bg

Изявлението е анонимно от името на целия университет

Югозападният университет квалифицира твърденията на доц. Стефан Дечев като „дискредитиращи публикации“, които са станали част и от новинарското пространство.

В позиция от ВУЗ-а заявяват, че „Югозападният университет има интерес цялата истина да бъде установена“, но и подчертават още, че ще „отговорят“ след като „като им бъде предоставена информация по официалния ред относно публикуваните твърдения и предположения“.

В позиция, публикувана в сайта на висшето училище на 7 декември, се казва, че тя е от „името на Югозападния университет „Неофит Рилски“, а не от името на ръководството на университета и в частност ректора.

Припомняме, че доц. Дечев сигнализира до МОН за корупционни практики в Правно-историческия факултет на ЮЗУ - внасяне на оценки без положени изпити, фалшифициране на подписи, раздаване на дипломи без положени необходим брой изпити, даване на дипломи без полагане на изпити.

От пресцентъра на МОН обявиха:

Министерството на образованието и науката е предприело действия за изясняване на описаните в сигнала нарушения. Разпоредена е цялостна проверка. Извършва се предварително проучване на статута на лицата – обект на проверката, както и всички допълнителни факти и обстоятелства, относими към отделните нарушения.

А ето какво се казва и от административната сградата на ЮЗУ:

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ВЪВ ВРЪЗКА С ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО

(2023-12-07)

Във връзка с появили се дискредитиращи публикации в медийното пространство, от бивш преподавател в Югозападния университет „Неофит Рилски“, бихме искали да уточним следното:

Югозападният университет си запазва правото на отговор, след като ни бъде предоставена информация по официалния ред относно публикуваните твърдения и предположения.

Югозападният университет има интерес цялата истина да бъде установена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK