Главчев пред „Прозрачност без граници“: Ще проведем честни и прозрачни избори

Снимки: МС

Премиерът Главчев бе на среща с борда на директорите

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство и последователно работи за организирането на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на среща с председателя на борда на директорите на „Transparency International“ Франсоа Валериан и изпълнителния директор на българското представителство на организацията, Асоциация „Прозрачност без граници“, Калин Славов.

Премиерът Главчев изтъкна международния престиж на организацията и приветства проактивното й отношение към прозрачността на изборния процес. Настоящата 2024 година е белязана от избори в световен мащаб, за нас важен въпрос е администрирането на вота, посочиха от „Прозрачност без граници“. Министър-председателят Главчев беше категоричен, че каквото зависи от служебното правителство, ще бъде свършено по най-добрия начин.

Борбата с корупцията беше друг акцент в разговора в Министерския съвет. Премиерът Димитър Главчев открои възможностите за още по-тясно сътрудничество в рамките на Националния съвет по антикорупционни политики и Гражданския съвет към него. Министър-председателят и представителите на „Прозрачност без граници“ бяха единодушни относно значението на активното взаимодействие между институциите, неправителствения сектор и гражданите.

От „Прозрачност без граници“ изказаха поздравления за пътя, по който България се движи към ОИСР, където интегритетът е също съществен аспект. Премиерът Димитър Главчев отбеляза, че след срещата му с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман в Париж, страната ни за първи път има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//