Има престъпление спрямо Падарски, чакат се уволнения в РУП - Г. Делчев

снимки: infomreja.bg

Има данни за извършено престъпление от страна на полицейски служители в РУП-Гоце Делчев спрямо 34-годишния Благой Падарски. Това установи вътрешната проверка, разпоредена от директора на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов след инцидента с бития неврокопчанин.

Падарски бе арестуван заради счупено стъкло на личния автомобил на полицая Димитър Попов и бе пребит в районното управление в Гоце Делчев.

Събраните от проверката материали са предадени на Окръжната прокуратура в Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.131 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице при изпълнение на служебните задължения.

Предстои да бъде бъде установено кой и в каква степен носи вина за случая.

Резултатите от вътрешната проверка опровергават слуховете, че инцидентът с униформения служител ще бъде прикрит.

Днес прокурорите от Гоце Делчев са си направили самоотвод и преписката е изпратена в Благоевград за образуване на досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата, свързани с нанасяне на телесните увреждания на Благой Падарски.

Тепърва ще стане ясно дали някой от ръководството на РУП-Гоце Делчев персонално ще понесе отговорност за случая. По време на инцидента началникът Николай Тонев бе в полагаем годишен отпуск. Полицейското управление бе поверено на заместника му Кирил Чонгов. 

В общинския център се коментира, че трима полицейски служители ще се разделят с работата си заради скандала с Благой Падарски. Застрашени от уволнение са Димитър Попов, когото 34-годишният арестант обвини за побоя, дежурният полицай в деня на инцидента и самият Кирил Чонгов.

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

pr11:33 - 26.03.2013
Da be ebati i prostite hora ima.
До Крими10:50 - 26.03.2013
За малко да успееш да напишеш АЗ с 2 правописни грешки :) следващия път си вземи един буквар в панделата, само си пилееш времето!
Крими20:22 - 23.03.2013
Ас сам един от водещите крими контингент в Гоце делчев и смело мога да твърдя че боят си е заслужен Благо вместо да се правиш на курва си поеми послецвията а на полицаите самите си виновни че им пускате цел живот аванта на тия мижитурки а нас ни разбихме от затвор
???17:44 - 21.03.2013
В МБАЛ Иван Скендеров санитарите от Детско отделение са принудени да работят същевременно и в Инфекциозно отделение.По този начин, осъществявайки контакт със заразно болните от инфекциозното, здравето на децата може да бъде допълнително застрашено.Вместо да бъде освободен управителя, г--жа Радойкова,докарала заведението до фалит, готвят съкращение на санитари.

FACEBOOK