Художници изработиха два проекта за герб на Мусомища с новото име на селото, гласуването продължава до края на септември

Двата проекта, изработени от художници за герб на гоцеделчевското се Мусомища, с новото име на селото – Мосомище, са вече готови и от местното кметство предложени на жителите за гласуване на предпочитания от тях. 

Неотдавна след проведена дискусия бяха одобрени символите, които да съдържа гербът, а именно: 180-годишната църква в селото, плодородното поле, което храни жителите на селото, минералния извор „Топлика", планинската част и мост, от който вероятно идва името на Мосомище.

Наетите художници за изработването на проекта на герба са работили независимо един от друг, а преди дни двата проекта вече са предложени на местните хора да изберат един от тях. 

Събралият повече гласове проект ще бъде одобрен за герб на гоцеделчевското село, включително с промяната на името му, обясниха от кметството в Мусомища. От там се ангажират до края на гласуването, което ще продължи до 30 септември, да обявяват публично гласуването веднъж седмично в сайта на кметствот. 

Така от 1 октомври гоцеделчевското село, което в проектите е с новото си име Мосомище, ще се сдобие и със свой герб.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//