Голям успех за учениците по цигулка от читалище „Братство“ - Кюстендил

Снимки: Читалище "Братство"

Това са талантливите братя Максимилиан и Антоан Янкови

На 8 и 9 април фондация „АРДЕНЦА“ организира 12-ото издание на Международния конкурс за пианисти непрофесионалисти "VIVA PIANO" и от тази година, първо издание на Международен цигулков конкурс "VIVA VIOLIN".

Жури на цигулковия конкурс бяха доцент д-р Галина Койчева, Радмила Петрова и Сихана Бадивуку от Република Косово. Над 50 участници са се включили в конкурса, разделени в 7 групи - Група "Б" за непрофесионални изпълнители и група "А" - за професионални изпълнители.

Създателят на конкурса е професор д-р Даниела Дикова. Кюстендилските даровите цигулари са участвали в група "Б". Ето какво сподели след поредния им успех и маестро Роза Мирчева, която води музикалната школа при читалище "Братство" :

“Отправям големи благодарности към моите две корепетиторки - Красимира Матуска и Венцислава Тодорова, както и към председателя на читалище "Братство" г-н Иван Андонов!“

В конкурса, цигуларите бяха оценявани по точкова система, като от 100 максимални точки, компетентното жури е присъдило на Антоан Янков - 94т., а Максимилиан Янков - 91т.

„От името на целия ни екип изказваме гордост и възхищение към младите даровити музиканти и към техния преподавател Роза Мирчева и им желаем да прославят града ни с още много успехи в страната и чужбина! Кюстендил се гордее с вас!“ обявиха от читалище „Братство“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//