Резултатите от лабораторните изследвания на пробите, взети от ресторант „Парти тайм” в Благоевград показват, че микробиологичните показатели на млякото и отривките за контрол на хигиената са в норма, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.
На 10 юли инспектори от ОДБХ - Благоевград извършиха щателна проверка на обекта, където трима души от персонала и една студентка се оплакаха от стомашно-чревно неразположение след консумация на фрапе и бяха приети в инфекциозното отделение на благоевградската болница.
Не са установени и патогенни микроорганизми от взетите проби от секрети на персонала. Всички лица, работещи в обекта, са с редовни и заверени здравни книжки.
Съставен е акт за административно нарушение за открити пропуски при воденето на записите в системата за самоконтрол. Издадено е и предписание за учестяване на мониторинга на температурата на съхранение на продуктите в обекта, съобщиха още от Областната дирекция по безопасност на храните.