Лудогорец и Ботев (Пд) определят носителя на Купата на България

Снимка: БПФЛ

Сблъсъкът е днес на Националния стадион "Васил Левски"

Отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив) ще определят новия носител на трофея в турнира за Купата на България по футбол. Сблъсъкът между актуалния победител в надпреварата и „жълто-черните“ е днес, на 15 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев стигнаха до спора за трофея след две убедителни победи над Хебър с обща голова разлика 9:0. „Зелените“ влизат във финала в приповдигнато настроение, след като през уикенда подпечатаха и на теория 13-ата си поредна шампионска титла на България след успех над ЦСКА София с 3:1. Тимът обаче даде жертва, след като един от най-силните играчи на Лудогорец Бърнард Текпетей получи червен картон. 

Разградчани, които миналата година победиха ЦСКА 1948 с 3:1 във финала, ще търсят едва четвърти триумф в турнира, на фона на доминацията във вътрешното първенство. Една от купите на „зелените“ дойде във финал именно срещу Ботев през 2014 година, когато Лудогорец спечели с 1:0.

Три години по-късно обаче „канарчетата“ се реваншираха за поражението си и надвиха Лудогорец с 2:1 на Националния стадион. Сега играчите на Душан Керкез ще се надяват на подобен резултат, след като в полуфиналите елиминираха ЦСКА след две победи без допуснат гол. „Жълто-черните“ ще се опитат да си гарантират място в Лига Европа при успех, като в шампионата за момента са осми с 45 точки, колкото има и седмият ЦСКА 1948, който обаче е с по-добри показатели в преките мачове в редовния сезон. Ботев ще играе на четвъртия си финал в последните десет години, но спечели само този през 2017 – загуба от Лудогорец през 2014 и от градския съперник Локомотив през 2019. Пловдивчани също имат три купи във витрината си.

Всички отбори в Първата шестица на първенството ще стискат палци на Лудогорец да вдигне купата, тъй като при успех на „зелените“, четвъртият ще има възможност да играе бараж за Европа. Замесените в битката за седмото място отбори ще искат Ботев да ликува с трофея, тъй като това ще освободи седмото място за някой измежду ЦСКА 1948, Арда или Славия. Има вариант и осмият да отиде на бараж, но това ще стане само и единствено ако Ботев спечели Купата и завърши седми в крайното подреждане.

Главен съдия на финала ще бъде Драгомир Драганов с асистенти Христо Хаджийски и Димо Вълчев. Четвърти съдия ще бъде Георги Гинчев, а на ВАР-а ще оперират трима души – Ивайло Стоянов с помощници Никола Попов и Диян Вълков.

Победителят ще си тръгне с чек за 50 000 лв, а загубилият – 32 500 лв. До момента са продадени 10 000 билета, като пропуски ще се раздават и в деня на финала на две каси на Националния стадион. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//