Електрохолд планира инвестиции за над 2 млн. лева в област Монтана

Снимка: Електрохолд България

Компанията представи приоритетите си за развитие

Развитието на електроразпределителната мрежа в област Монтана и динамиката на електроенергийния пазар бяха сред основните теми, обсъдени на работна среща на ръководството на Електрохолд с областния управител и кметове на общини от региона. Домакинът на срещата - областният управител инж. Валери Димитров, подчерта значението на партньорството между Електрохолд и местните власти за устойчивото инвестиране в подобряване качеството на живот на гражданите и гарантиране на доставката на електроенергия.

Електрохолд представи приоритетите в инвестиционните планове на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад, както и възможностите, които търговските дружества Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд осигуряват на клиентите си на свободния пазар на електроенергия. По време на срещата бяха посочени и предимствата на електронните услуги, предоставяни от ЕРМ Запад и Електрохолд Продажби чрез платформите им за електронно обслужване.

Приоритет в инвестиционната програма на ЕРМ Запад е дигитализацията и модернизацията на мрежата. През 2022 г. за реконструкция на мрежата в областта и за изграждане на съоръжения за присъединяване на нови клиенти са инвестирани 1 730 000 лева. Сред осъществените проекти е рехабилитацията на въздушни електропроводи „Поп Андрей“ и „Хайдушки дол“, в която бяха инвестирани над 200 000 лева, като качеството на електрозахранване на клиенти в община Медковец и община Монтана бе значително подобрено. В гр. Вълчедръм бе осъществен проект за въвеждане на „умни“ електромери на стойност 590 000 лева.

През 2023 г. Електрохолд планира инвестиции от 2 087 000 лева за реконструкция на електроразпределителната мрежа на територията на област Монтана, както и 300 000 лева за изграждане на съоръжения за присъединяване на нови клиенти. 

Електрохолд провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK