Дядо открадна джобните на ученик, предаде се на полицията

Снимка: Infomreja.bg

Момчето е получило неочаквано посещение в полицията

Да те изведат от училище с патрулка, да те заведат в полицейското управление и да ти върнат портмоне, което са ти откраднали преди два дни.

Такъв е случаят на 15-годишен ученик от училище в Нови пазар.  

Днес преди обяд по време на часовете в училище го потърсил инспектор Николай Григоров от Детска педагогическа стая.

В първия момент ученикът се притеснил от неочакваното посещение, но след като разбрал каква е причината се зарадвал. На 12 март момчето установило, че някой му откраднал портмоне с лична карта и парична сума.

Купих си пица от една закусвалня, за момент се оставих портмонето на стилажа, малко след това установих, че го няма, обяснява ученикът.

Помни, че зад него имало възрастен мъж, когото не познавал, бил облечен в черно. Съобщил в полицията за кражбата. Днес ме повикаха от училище и ми казаха, че са установили извършителя на кражбата и ще ми го върнат. Имах надежда, че ще го намерят, наистина, допълва момчето.

След получаване на сигнала, екип на полицейското управление в Нови пазар е пристигнал на място. Предприети са оперативни действия за установяване на извършителя.

Те дали резултат и два дни след това той е установен и разпитан - 62-годишен мъж от село Стоян Михайловски. След като взел портмонето от закусвалнята, използвайки невниманието на момчето видял, че в него има лична карта и пари. Личната карта оставил на земята до фризьорски салон в Нови пазар, а портмонето със сумата от 40 лева и 5 евро прибрал в себе си.

Предал ги доброволно на полицейските служители, осъзнал че е извършил кражба и съжалил за постъпката си.

Портмонето днес беше върнато на ученика без никакви липси, а инсп. Григоров му напомни да си пази вещите и да не ги оставя без надзор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK