Днес ще има нов протест срещу затварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“

Снимка: Infomreja.bg

Насрочен е за 17:00 часа при отбивката за село Господинци

Днес ще се състои вторият организиран протест на превозвачите, ощетени от затварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“. Между 17:00 и 19:00 часа движението по пътя Гоце Делчев – Банско ще бъде затруднено.

Мирният протест ще се проведе при отбивката за село Господинци.

Първият израз на масово недоволство беше на граничния контролно – пропускателен пункт при Илинден. Тогава ясно беше аргументирана необходимостта от отварянето на този пункт към Гърция. При сегашното положение, когато се използва ГКПП „Кулата – Промахон“, пътят на превозните средства се удължава с по 150 километра само в едната посока, което е свързано с големи финансови загуби.

Протестиращите ясно заявиха, че затварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“, наложено от гръцка страна, е нелогично, щом през пункта при Кулата камионите минават безпроблемно.

Резултатът от първия протест е, че нашето Външно министерство официално постави пред гръцките власти искането за отваряне на ГКПП „Илинден – Ексохи“. Това трябва да се случи час по-скоро, защото много български фирми са изправени пред фалит. Именно по-бързото решаване на проблема ще бъде целта на днешния втори протест.

„Настояваме и своевременно да бъдем информирани какво се случва!“, каза за ИНФОМРЕЖА Кръстьо Веселинков, един от организаторите на протеста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK