Днес над Западна и Централна България ще е слънчево, над Източна - облачно

Снимка: Infomreja.bg

До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи

Днес преди обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, докато над Източна - облачността ще е значителна. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8-10° в североизточните, до 18-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но до края на деня постепенно ще се заоблачи; все още без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за февруари.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 18 ч. и 07 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 53 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 59 мин. и залязва в 22 ч. и 08 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK