Днес на север ще вали сняг, на юг - почти без валежи

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 0 и 5 градуса

Днес на много места в Северна България ще превалява сняг, в Североизточна количествата ще са значителни. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад, в Източна България - временно силен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания. В Южна България ще бъде почти без валежи, там на места и облачността ще се разкъса. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 2°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-интензивни в Централна и Източна Стара планина и там ще се създават условия за виелици и навявания. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които до обяд в много райони ще се примесват със сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2°-5°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще започне да отслабва.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 17 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 47 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 21 мин. и залязва в 00 ч. и 27 мин. на Фаза на луната: първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK