Днес на изток ще е облачно, в останалата част от страната - слънчево

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 3 и 8 градуса

Днес над много райони от страната облачността ще е разкъсана, средна и висока, на места в Централна Северна и в Южна България – до предимно слънчево. По поречието на Дунав и в източните райони през по-голямата част от деня ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°.

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно през деня видимостта ще се подобри и облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане слабо e по-ниско от средното за месеца и още мако ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 57 мин. и залязва в 14 ч. и 54 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK