Днес на изток ще е облачно, на запад - слънчево

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 1 и 6 градуса

Днес облачността над Източна България ще бъде значителна. На места главно в планинските райони там ще има превалявания от сняг, по-значителни в района на Странджа. Над Западна България облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява до предимно слънчево време. Ще духа до умерен, в Югоизточна България и по Черноморието – временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 2°.

В планините облачността ще е значителна. Ще има превалявания от сняг, по-значителни в Странджа. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

По Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд и мокър сняг, по-значителни в крайните южни райони. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е между 5° и 8°. Вълнението на морето още ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 43 мин. и залязва в 17 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 52 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 57 мин. и изгрява в 22 ч. и 17 мин. Фаза на луната: четири дни преди последна четвърт./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK